17:15 04.06.2017

У РФ закривається опозиційний журнал The New Times

2 хв читати

Головний редактор російського опозиційного журналу The New Times Євгенія Альбац оголосила про закриття журналу.

У своєму Фейсбуці Є.Альбац повісила фото обкладинки журналу, на якій зображені закриті очі, сльоза і напис: "Дякуємо, що були з нами".

Як випливає з вихідних даних, опублікованих на обкладинці, останній номер журналу вийде 5 червня.

У коментарях головний редактор підтвердила, що справді закриває журнал. Водночас, Є.Альбац уточнила, що сайт журналу поки що продовжить роботу. "Поки що, так", – відповіла вона на запитання, чи працюватиме сайт і його співробітники.

Як повідомила Є.Альбац "Інтерфаксу", причиною закриття стали фінансові труднощі. "Гроші скінчилися. Завтра все розповімо в номері", – сказала головний редактор.

The New Times (раніше – "Новое время", перейменований у 2007 році) – щотижневий суспільно-політичний журнал, що видається з 1943 року. Почав виходити в червні 1943 року в Москві, спочатку 2 рази на місяць російською мовою (до червня 1945 р. під назвою "Війна і робітничий клас"). З січня 1947 р. по теперішній час виходив щотижня. Видавався російською, англійською, французькою, німецькою, іспанською, польською, чеською та арабською мовами (станом на 1974 рік), а з середини 80-х – також і італійською мовою. Висвітлював внутрішнє і міжнародне становище СРСР, проблеми радянської зовнішньої політики, актуальні події міжнародного життя.

У грудні минулого року Є.Альбац повідомила, що для зниження витрат журнал більше не надходитиме в роздріб. Це рішення вона пояснила "різким зростанням послуг посередників після ліквідації кіосків".

У своєму відкритому листі на сайті журналу головний редактор також зазначила, що кількість передплат дасть змогу The New Times існувати тільки до весни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА