12:50 06.06.2017

КМДА планує знести один корпус заводу "Більшовик"

2 хв читати
КМДА планує знести один корпус заводу "Більшовик"

Київська міська державна адміністрація (КМДА) веде переговори з Фондом держмайна України (ФДМ) щодо знесення одного з корпусів заводу "Більшовик" для реконструкції Шулявського шляхопроводу, повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

"Друга черга реконструкції цього об'єкта передбачає знесення одного корпусу "Більшовика". Зараз ми знаходимося в переговорному процесі з Фондом держмайна і керівництвом заводу, щоб здійснити це якомога швидше", - сказав А.Спасибко на прес-брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами, відібраний на містобудівній раді проект реконструкції Шулявського шляхопроводу не передбачає відселення мешканців прилеглих будинків.

У той же час А.Спасібко вказав на неможливість реалізації проекту з будівництва трирівневої розв'язки на Шулявському шляхопроводі, який також передбачає знесення частини будівель "Більшовика".

"Її (трирівневу розв'язку - ІФ) реалізувати неможливо... Там заважає метрополітен, комунікації. Крім того, там ненормативні повороти - те, що не передбачено правилами дорожнього руху", - зазначив він.

За даними А.Спасібко, підготовчі роботи для реконструкції Шулявського шляхопроводу планується почати в кінці 2017 року.

Містобудівна рада Києва 18 травня 2017 року підтримала один з чотирьох представлених проектів реконструкції Шулявського шляхопроводу. Розробником проекту виступив інститут "Київдормістпроект".

Проект передбачає знесення корпусу заводу "Більшовик" та будівництво на його місці петлі. Передбачається будівництво повороту з вул. Довженка на просп. Перемоги і двох з'їздів з шляхопроводу на проспект.

Вартість реалізації обраного варіанту реконструкції Шулявського шляхопроводу становить 400 млн грн, інших представлених варіантів - від 760 млн грн до 950 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА