11:28 07.06.2017

Підписаний закон, що передбачає збільшення аліментів на дітей

2 хв читати
Підписаний закон, що передбачає збільшення аліментів на дітей

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються поліпшення захисту прав дитини на належне утримання", яке передбачає збільшення аліментів на дітей.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, цей закон (законопроект № 4928) повернуто з підписом від президента 6. червня 2017 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила цей закон у цілому 226-ма голосами народних депутатів 17 травня 2017 року.

Документ вносить зміни до Сімейного кодексу України, згідно з якими "аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини". Закон передбачає, що той з батьків або інших законних представників дитини, на ім'я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

Згідно з ухваленим документом, неповнолітній має право на самостійне одержання аліментів та розпоряджання ними відповідно до Цивільного кодексу України.

Документ також передбачає, що мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Також до Сімейного кодексу вноситься норма, згідно з якою той з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про стягнення аліментів у розмірі: на одну дитину - 1/4, на двох дітей - 1/3, на трьох і більше дітей - 50% (раніше було 30%) заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку.

Крім того, передбачається, що розмір аліментів може бути як визначено як судом, так за домовленістю між батьками.

Також закон передбачає, що заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається, виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого провадилося їх стягнення, незалежно від того, отримано такий заробіток (дохід ) в Україні або за кордоном (раніше доходи за кордоном не враховувалися).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА