18:40 07.06.2017

ФГВФО поки що не отримав офіційного підтвердження затримання його службової особи на хабарі

2 хв читати
ФГВФО поки що не отримав офіційного підтвердження затримання його службової особи на хабарі

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) дотепер не отримав офіційного підтвердження про затримання його службової особи на спробі отримання неправомірної вигоди в розмірі $5 млн.

Як повідомляється на веб-сайті Фонду, інформація про відповідний інцидент була отримана зі ЗМІ.

ФГВФО відзначає готовність сприяти всебічному розслідуванню обставин цієї справи, сподівається на неупереджене і об'єктивне розслідування.

Як повідомлялося, співробітники Генпрокуратури України спільно з управлінням "К" СБУ затримали на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $5 млн одну з уповноважених осіб ФГВФО, яка розробила злочинну схему вимагання та отримання хабарів від керівників банківських установ, в яких введено тимчасові адміністрації.

"$5 млн - ціна невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов'язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами", - написав у Фейсбці генпрокурор Юрій Луценко в середу.

Раніше джерело в СБУ повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про затримання на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $5 млн тимчасового адміністратора одного з банків.

"На хабарі в $5 млн затриманий тимчасовий адміністратор одного з банків. Він отримав ці гроші від колишніх власників банку за сприяння у виведенні активів", - сказав співрозмовник агентства.

ФГВФО раніше повідомляв про зміну наприкінці травня ліквідаторів у 15 банках. Зокрема ліквідатором банку "Національні інвестиції" і БГ Банку призначений Ілля Луньо, "Артем-Банку" і "Актив-Банку" - Андрій Шевченко, Енергобанку і банку "Національний кредит" - Станіслав Брайко, Брокбізнесбанку - Сергій Міхно, банку "Форум "- Юлія Приходько, банку "Софійський" - Олександр Курінний, Євробанку (всі - Київ) і Унікомбанку (Львів) - Ірина Ларченко, ІнтерКредитБанк, Меліор банку, Актабанка, банку "Аксіома" (всі - Дніпро) - Віктор Куліш, банку "Демарк" (Чернігів) - Віталій Паламарчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА