16:26 08.06.2017

Наближені до екс-керівника ТОВ "Міранда" Новікова внесли за нього 934 тис. грн застави

2 хв читати

Наближені до екс-директора ТОВ "Міранда" Юрія Новікова особи внесли за нього 934 тис. грн застави.

"Я заставу не вносив, її внесли близькі мені люди", - сказав він у коментарі агентству.

Як повідомлялося, Солом’янський районний суд Києва за клопотанням прокуратури Київської області обрав екс-директору ТОВ "Міранда" запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 934,4 тис. грн та особистого зобов'язання. Стаття, яку йому інкримінують, не передбачає запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше, прес-служба прокуратури Київської області зазначала, що Ю.Новіков отримав кошти від міжнародних організацій на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для Національного агентства з питань запобігання корупції.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи із звітом у Верховній Раді 24 травня, заявив, що найближчим часом відвідає Естонію у справі про виведення за кордон керівником ТОВ "Міранда" коштів, виділених на розробку сайта НАЗК. Він повідомив, що фіскальна служба проводила розслідування щодо визначення переможця та виконавця робіт зі створення електронного декларування та з'ясувала, що ніякого конкурсу з обрання такої компанії не було, ПРООН в Україні визначило фірму-виконавця за кошти уряду Данії.

"Керівник ТОВ "Міранда", пан Новіков доручив виконання цих робіт викладачеві київського Політеху (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" - ІФ), а також його студентам. Що вони і зробили", - розповів генпрокурор, додавши, що керівник "Міранди" "задумав ці кошти привласнити й ухилитися від сплати податків".

" "Таким чином, кошти, які були надані ТОВ "Міранда", були виведені через фіктивні фірми на рахунки в Естонію", - додав Ю.Луценко.

30 травня правоохоронці здійснювали обшуки у фірмі "Міранда" в Київській області. Слідчі дії відбуваються у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України. Екс-директору товариства повідомлено про підозру в здійсненні цих правопорушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА