12:53 09.06.2017

Google випробувала систему регулювання руху безпілотників

2 хв читати
Google випробувала систему регулювання руху безпілотників

Керівники проекту Google під назвою Project Wing, присвяченого розробці технологій для комерційних безпілотників, оголосили про проведення успішних випробувань системи стеження за повітряним трафіком дронів.

Як повідомляє BBC, проект взяв участь у низці національних випробувань, організованих NASA та Федеральним управлінням цивільної авіації США.

Метою цих випробувань було дослідження того, як управляти дедалі більшою кількістю безпілотних авіаційних систем у повітряному просторі. Project Wing продемонстрував на них свою систему управління повітряним трафіком.

Виклик для системи полягав у тому, що три безпілотники Project Wing, керовані лише одним оператором, виконували завдання одночасно і на тій самій території, що й два дрони компанії Intel та дрон Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership.

Система показала, що може успішно бути диспетчером для кількох безпілотників різного виду та підбирати для них безпечні маршрути у повітрі, уникаючи зіткнення, чого раніше вдавалося досягти лише вручну управляючи кожним дроном.

"Це - важливий крок, який відкриває нам двері в майбутнє, де безліч безпілотників можуть ділити той самий повітряний простір між собою. Це дасть змогу одному оператору - людині або організації - управляти низкою дронів одночасно", - зазначив один із керівників Project Wing Джеймс Берджесс.

Він виділив три головні складові системи регулювання повітряного трафіка від Project Wing: планування маршрутів для безпілотників у режимі реального часу; сповіщення операторів про все непередбачене, що відбувається з дроном, а також врахування закритих і помічених як небезпечні Федеральним управлінням цивільної авіації США територій.

"Найімовірніше за кілька років Wing та інші компанії матимуть цілі повітряні флоти, що складаються з тисяч безпілотних систем, які здійснюють польоти у будь-який час доби", - вважає Дж.Берджесс. "Тому нам згодяться системи, які зможуть оперативно відводити безпілотники убік не лише від інших дронів, а й від пасажирських суден, будівель, деталей рельєфу, погодних явищ та особливих заходів", – додав він.

Google X - підрозділ холдингу Alphabet, що відповідає за Project Wing, - запустило проект ще в 2012 році, але до 2014 року тримала його в секреті. У серпні 2016 року Білий дім оголосив про те, що Project Wing отримав дозвіл на проведення перших випробувань дронів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА