18:45 13.06.2017

Одеський госпіталь Держприкордонслужби отримав від уряду Канади рентгенологічну систему

1 хв читати
Одеський госпіталь Держприкордонслужби отримав від уряду Канади рентгенологічну систему

Уряд Канади передав Одеському клінічному госпіталю Державної прикордонної служби України новітню цифрову рентгенологічну систему Calypso.

Як повідомляється на сторінці Держприкордонслужби, передача обладнання відбулася у вівторок у рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Посилення безпеки кордонів України".

Система Calypso дає змогу здійснювати дослідження в горизонтальній і вертикальній площинах. Її пропускна спроможність удвічі-тричі більша, ніж у попереднього апарату, що функціонував у госпіталі, також значно вищою є якість цифрового знімка. "Крім того, система кріплення рентгенівської трубки надає лікарям вільний доступ до рентгенівського столу і роботи з пацієнтом, що особливо важливо під час обстеження важкохворих і поранених", - йдеться в повідомленні.

У церемонії передачі взяли участь голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, посол Канади в Україні Роман Ващук, начальник управління охорони здоров'я Держприкордонслужби Валентин Волоха, начальник Одеського клінічного госпіталю прикордонвідомства Оксана Кальчук, керівник проекту Божидар Радивоєвич. В.Назаренко і Р.Ващук обговорили питання подальшого співробітництва.

За даними прикордонвідомства, у рамках проекту "Посилення безпеки кордонів України" підрозділи Держприкордонслужби вже отримали від Канади з серпня 2014 року допомогу на суму близько 14,3 млн грн. У березні 2016 року було підписано меморандум про взаєморозуміння з метою співпраці у сфері посилення безпеки та стабільності в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА