16:13 15.06.2017

Україна забезпечила постачання п'ятої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

2 хв читати
Україна забезпечила постачання п'ятої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

Україна забезпечила постачання до Таїланду п'ятої партії нових основних бойових танків (ОБТ) "Оплот-Т" у складі п'яти машин, побудованих на потужностях ДП Завод ім. Малишева"(Харків) у рамках укладеного в 2011 році контракту обсягом понад $240 млн.

Згідно з повідомленнями в тайських соцмережах, п'ята партія "Оплотів" прибула днями з України морем на військово-морську базу "Саттахіп". За даними агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, партію бронетехніки було відвантажено тайському замовникові в березні. Відвантаження чергової, шостої, партії готується на червень.

Створений Харківським конструкторським бюро машинобудування ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк ОБТ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки.

Контракт обсягом понад $240 млн на постачання до Таїланду 49 українських танків ОБТ "Оплот" укладено в 2011 році, у квітні 2012 р. ДП "Завод ім. Малишева" розпочало реалізацію контракту.

Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив $30 млн. Перші п’ять бойових машин було відвантажено тайському замовникові на початку 2014 року, ще чотири - в грудні 2015 року, десять машин - навесні 2016 року. Четверту партію "Оплотів" було поставлено до Таїланду в листопаді 2016 року.

Завершення контракту за уточненим із таїландською стороною графіком намічене на осінь 2017 року.

Як повідомлялося, в умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено призупинила низку експортних контрактів на постачання основної військової техніки, яка відвантажувалася в зону бойових дій на Донбасі.

Постачання за призупиненими контрактами відновлено в 2015-2016 роках за рахунок планового нарощування виробничих потужностей підприємств держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА