19:48 17.06.2017

Гегемонія "макроністов" прогнозується за підсумками виборів до парламенту Франції

2 хв читати
Гегемонія "макроністов" прогнозується за підсумками виборів до парламенту Франції

 Опитування громадської думки передрікає домінування в парламенті Франції партії "Вперед, Республіка!" Еммануеля Макрона за підсумками другого туру виборів.

"Схоже, ніщо не здатне в найближчу неділю зупинити" ураган Макрон "у другому турі парламентських виборів у Франції", - пише напередодні голосування "Лібр Бельжик".

Як очікується, "Вперед, Республіка!" і партія MoDem, що прєдналася до неї,(Демократичний рух) Франсуа Байру повинні одержати абсолютну більшість у Національних зборах Франції.

Останні опитування, відзначає видання, передбачають навіть перевищення очікуваного результату далеко за 400 місць в нижній палаті парламенту. За даними OpinionWay, двопартійна коаліція забезпечить собі 440-470 місць з 577 можливих.

Це буде далеко випереджати результат правих "республіканців", яким пророкують від 70 до 90 місць. Статус інших партій буде зведений до ролі статистів, будь то соціалісти зі своїми союзниками (20-30 місць), "Нескорена Франція" з комуністами (5-15 місць) або, тим більше, "Національний фронт" (від 1 до 5 місць) .

Після першого туру виборів конкуренти "макроністов" наполегливо вказували на небезпеку для демократії "одноколірного" парламенту. "Ризик у тому, що переважна більшість може придушити дебати", - наводить "Лібр Бельжик" слова лідера "республіканців" Франсуа Баруена.

"Це більше не будуть Національні збори, це буде полк", - попереджає заступник голови "Національного фронту" Флоріан Філіппо.

Керівник "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон, відомий своїми різкими оцінками влади, говорить про "нового князя" і про "культ особи".

Разом з тим, бельгійське видання зазначає, що, згідно з прогнозом Elabe, 61% французів хотів би, щоб другий тур парламентських виборів "підправив перший, призначивши менш значну більшість в розпорядження президента Республіки, ніж очікується". А 48% французів взагалі не бажають, щоб була абсолютна більшість, в якій вони вбачають придушення демократії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА