16:49 21.06.2017

НАБУ проводить обшуки в Держгеонадр щодо "бурштинової" справи

1 хв читати
НАБУ проводить обшуки в Держгеонадр щодо "бурштинової" справи

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять слідчі дії у Державній службі геології та надр (Держгеонадра) щодо надання відомством адміністративних послуг із користування надрами на ділянках видобутку бурштину.

"Опрацьовуються матеріали за період роботи попереднього керівництва служби", - наголошується в повідомленні Держгеонадр у середу.

Відомство уточнює, що слідчі дії проводяться на виконання постанови слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 19 червня 2017 року.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України у травні 2017 року вирішила тимчасово покласти обов'язки глави Держгеонадр на Олега Кирилюка, який раніше очолював територіальне управління Держгірпромнагляду, а також управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області. Одночасно уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження від 23 січня 2015 року про покладення обов'язків керівника Держгеонадр на Миколу Бояркіна.

Спроба зміни керівництва Держгеонадр натрапила на опір у судах і фізичне блокування призначеного нового керівника. Після цього прем'єр Володимир Гройсман виступив за аудит роботи попереднього керівництва відомства та передання його матеріалів до НАБУ і Генеральної прокуратури.

Крім цього, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький 20 червня повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шістьох осіб: трьох помічників нардепів, охоронця, двох представників антикорупційних громадських організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА