17:32 26.06.2017

Приватні оборонні компанії підготували для Міноборони пропозиції

2 хв читати
Приватні оборонні компанії підготували для Міноборони пропозиції

Асоціація виробників озброєння і військової техніки (ОВТ) України передала Міністерству оборони пропозиції щодо спрощення та вдосконалення процедури прийняття на озброєння та постачання до Збройних сил України нових видів ОВТ, а також процесів з їх розробки та модернізації, повідомила в понеділок прес-служба асоціації.

Згідно з повідомленням, підготовлений асоціацією та радою волонтерів при Міноборони і закріплений проектом наказу військового відомства "Порядок організації розроблення (модернізації) та прийняття на озброєння (постачання) ЗСУ озброєння, військової і спеціальної техніки" регламентує діяльність і взаємодію структурних підрозділів Міноборони, Генерального штабу та інших органів військового управління, а також виконавців держоборонзамовлення (ДОЗ) під час організації, виконання, контролю та приймання робіт з розроблення та модернізації зразків ОВТ і спеціальної техніки за ДОЗ.

У зв'язку з цим в асоціації уточнюють, що, за оцінками учасників українського оборонного ринку, чинна редакція документа не містить чіткої послідовності дій для виконавців ДОЗ і дублює функції Міноборони та Генштабу, що значно ускладнює для підприємств ОПК розробку і постачання оборонної продукції держзамовнику.

Підготовлений асоціацією новий порядок пропонує виключити зайві ланки, що ускладнюють проведення необхідних процедур, а також фіксує послідовність виконання етапів та відповідальні за них органи військового управління, йдеться в повідомленні.

Ухвалення Міноборони нової редакції документа, переконаний президент асоціації Вадим Кодачигов, дасть змогу розширити коло виконавців ДОЗ, а також сприятиме формуванню ринкових умов на українському оборонному ринку.

Як уточнив В.Кодачигов, нова редакція документа враховує і вимоги військового відомства, і оборонних підприємств приватної та державної форм власності, що брали участь у його підготовці.

Асоціацію виробників ОВТ України створено в березні 2017 року. У складі об'єднання - приватні підприємства ОПК, що забезпечують українську армію, зокрема, бронетехнікою, засобами ППО, РЕБ, БПЛА. Серед основних завдань організації - реформа законодавства у сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА