16:45 03.07.2017

ЄС запускає єдину систему контролю в'їзду-виїзду на своїх зовнішніх кордонах

1 хв читати
ЄС запускає єдину систему контролю в'їзду-виїзду на своїх зовнішніх кордонах

Єдина система контролю в'їзду-виїзду розпочне працювати на зовнішніх кордонах Євросоюзу, відповідний законопроект отримав політичну підтримку Європарламенту та Ради ЄС, повідомила в понеділок Єврокомісія.

Система, робота над якою тривала з квітня минулого року, реєструватиме дані про в'їзд та виїзд громадян країн, що не входять до ЄС, під час перетину зовнішніх кордонів союзу.

Як зазначається в комюніке, "це надасть можливість краще контролювати юридичні короткострокові поїздки (громадян третіх країн до ЄС), виявляти незаконно затриманих і сприяти загальній модернізації управління зовнішніми кордонами ЄС".

"Система в'їзду-виїзду разом із Європейською інформаційною системою та дозволами на поїздки (ETIAS) сприятиме посиленню контролю за зовнішніми кордонами та внутрішньою безпекою", - зазначається в документі.

Це черговий крок із посилення контролю над зовнішніми кордонами, до якого вдався Брюссель на фоні міграційної кризи та зростання терористичної загрози. Раніше було введено систематичний контроль усіх, хто перетинає зовнішній кордон, зокрема громадян ЄС, розпочато створення Європейської прикордонної та берегової охорони у допомогу національним пограничним службам країн ЄС, кордони яких збігаються з зовнішніми кордонами союзу.

Обговорення документа триває на технічному рівні між Європарламентом та Радою ЄС, перш ніж вони спільно ухвалять остаточний текст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА