12:49 11.07.2017

Бойові розрахунки ЗРК С-300 ПС ЗСУ візьмуть участь у міжнародних навчаннях з бойовими стрільбами "Shabla - 2017" у Болгарії

2 хв читати
Бойові розрахунки ЗРК С-300 ПС ЗСУ візьмуть участь у міжнародних навчаннях з бойовими стрільбами "Shabla - 2017" у Болгарії

Делегація Повітряних сил ЗС України у вівторок виїхала до Республіки Болгарія для участі в міжнародних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою "Shabla - 2017", повідомляє прес-центр командування ПС ЗСУ.

Українську делегацію очолює начальник зенітно-ракетних військ Повітряних сил ЗСУ генерал-майор Дмитро Карпенко. До участі в навчаннях, що відбудуться на полігоні "Шабла" Військово-повітряних сил збройних сил Республіки Болгарія, від ПС ЗСУ залучатимуть бойові розрахунки підрозділів ЗРК С-300 зі складу зенітних ракетних військ, офіцери із організації взаємодії, а також курсанти факультету зенітних ракетних військ Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба загальною кількістю до 80 військовослужбовців, до 2 літаків військово-транспортної авіації", - йдеться в оприлюдненому на сайті Міноборони повідомленні.

Метою заходу є вдосконалення бойового вишколу особового складу підрозділів військових частин зенітних ракетних військ ПС ЗСУ під час виконання бойових (навчально-бойових) завдань із застосуванням зенітних ракетних комплексів середньої дальності С-300, поліпшення можливостей у вирішенні завдання в багатонаціональному середовищі для досягнення тактичної сумісності з підрозділами протиповітряної оборони держав-членів НАТО, а також оволодіння курсантами практичних навичок виконання службових (бойових) функцій у військах на посадах.

За словами Д.Карпенка, за погодженням з болгарською стороною проведення тактичних навчань відбудеться шляхом проведення спільного навчання з бойовими стрільбами підрозділів протиповітряної оборони.

"Протягом навчань особовий склад зенітних ракетних військ Повітряних сил ознайомиться з тактикою і процедурами, які застосовують підрозділи Військово-повітряних сил збройних сил держав-членів НАТО під час виконання завдань протиповітряної оборони, зокрема, підготовки і ведення протиповітряного бою. Екіпажі літаків транспортної авіації отримають практику при виконанні завдань військово-транспортного перевезення", - зазначили у прес-центрі командування ПС ЗСУ.

Як повідомлялося, 6 липня Д.Карпенко заявив, що в Україні почали готувати зенітні ракетні підрозділи до відбиття серії масованих ударів з повітря. "Важливим у нинішньому процесі бойової підготовки є те, що ми почали готувати зенітні ракетні підрозділи до відбиття серії масованих ударів противника з повітря. Таке не практикувалося з 1992 року", - цитує начальника зенітно-ракетних військ Повітряних сил ЗСУ прес-служба Міністерства оборони України .

За його словами, в планах на 2017 рік у зенітних ракетних військ проведення майже 120 командно-штаб тактичних навчань і занять. Відбудуться також три тактичні навчання з бойовою стрільбою. "Навіть підрозділи, озброєні стаціонарними комплексами С-300ПТ, відновили практику виконання мобільних дій. Лише в 2017 році таких маршів здійснено вже близько десяти", - сказав Д.Капенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА