15:13 14.07.2017

Апеляційний суд зберіг розмір застави головному редактору "Страна.ua" Гужві

2 хв читати
Апеляційний суд зберіг розмір застави головному редактору "Страна.ua" Гужві

Апеляційний суд м.Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду м.Києва щодо розміру застави головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві.

"Суд ухвалив рішення - залишити в силі рішення суду першої інстанції. Природно, я і мій захист просили скасувати рішення і зняти з мене всі ці запобіжні заходи щодо злочину, якого я не скоював. І суд цього не зробив. Але те, що у суддів вистачило здорового глузду не задовольнити абсолютно божевільну апеляційну скаргу прокуратури - теж плюс", - написав І.Гужва на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, І.Гужву затримали увечері 22 червня в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. За словами генерального прокурора, в розпорядженні слідства є відео і фото докази цього правопорушення. Вранці 23 червня народний депутат з фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав у нього гроші.

Того ж дня прес-служба прокуратури м.Києва повідомила, що керівника інтернет-видання "Страна.ua" І.Гужву та його посередника затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах). Увечері І.Гужві було вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для І.Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис грн.

26 червня адвокат І.Гужви, екс-міністр юстиції України Олена Лукаш повідомила, що заступниця головного редактора "Страна.UA" Світлана Крюкова внесла заставу.

27 червня І.Гужва вийшов із Лук'янівського слідчого ізолятора Києва.

29 червня прокуратура м.Києва подала апеляційну скаргу на запобіжний захід у вигляді застави, зажадавши збільшити йому розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА