16:03 14.07.2017

Штрафи за браконьєрство за всіма видами тварин можуть збільшити учетверо

2 хв читати
Штрафи за браконьєрство за всіма видами тварин можуть збільшити учетверо

Державне агентство лісових ресурсів України пропонує збільшити штрафи за браконьєрство з урахуванням індексу інфляції в середньому учетверо за всіма видами тварин.

Відповідний наказ "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання (окрім видів, занесених до Червоної книги України)" пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Згідно з документом, розрахунок сплати за незаконний видобуток аргументується тим, що браконьєр має заплатити не лише штраф, але і компенсувати кошти, необхідні на відтворення знищених тварин.

Згідно із наказом запропоновано збільшити розмір стягнення за незаконне полювання на лося з 20 тис. грн - до 80 тис. грн, оленя європейського - з 15 тис. грн, до 60 тис. грн, лань - з 10 тис. грн, до 40 тис. грн , косулю і муфлона - з 8 тис. грн, до 32 тис. грн.

Держлісагентство передбачило збільшення суми відшкодування за незаконне полювання на хутрових тварин і птахів. Зокрема, за бобра - 10 тис. грн (було 2,6 тис. грн) зайця-русака - 8 тис. грн (було 500 грн); бабака, куницю - 6 тис. грн (було 1,5 тис. грн); лебедя - 4 тис. грн (було 1 тис. грн); пеганка, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів - 2 тис. грн (було 500 грн).

Крім того, заплановано збільшення в 5-10 разів плати за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, інших жител тварин.

Згідно із документом, окрім відшкодування збитків за браконьєрство передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

У відомстві повідомили, що нові такси почнуть діяти з дня опублікування наказу в офіційному віснику Мін'юсту, яке заплановане на 25 липня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА