11:54 20.07.2017

Київська влада має розглянути петицію проти перейменування проспекту Генерала Ватутіна

1 хв читати
Київська влада має розглянути петицію проти перейменування проспекту Генерала Ватутіна

Електронна петиція "Українці проти перейменування проспекту Ватутіна в Києві" зібрала необхідну кількість голосів (понад 10 тис.) у визначений термін, це звернення має розглянути столична влада.

Зараз петиція, зареєстрована 2 червня на сайті Київської міської ради, отримала підтримку 10 034 осіб. Вказано, що її "передано на розгляд".

Таким чином, оскільки петиція отримала не менше 10 тис. підписів протягом не більше 3 місяців з моменту оприлюднення, то вона підлягає розгляду київською владою.

Як повідомлялося, в червні 2016 року комісія з питань найменувань Київради рекомендувала міському голові внести до Київської міськради подання про перейменування низки столичних топонімів, зокрема. проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича (головнокомандувача Української повстанської армії), після відповідної пропозиції Українського інституту національній пам'яті. Проте в грудні того ж року Київрада не підтримала цього рішення.

1 червня 2017 року Київрада все ж проголосувала за перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА