14:36 20.07.2017

Будівництво дороги Львів-Краковець має бути першою в Україні дорожньою концесією

2 хв читати
Будівництво дороги Львів-Краковець має бути першою в Україні дорожньою концесією

Плановане будівництво автомобільної дороги Львів - Краковець має стати першою в Україні концесійною дорогою, вважає глава Державного агентства автомобільних доріг України("Укравтодор") Славомір Новак.

"У нас є дві пропозиції із будівництву автострад на умовах концесії. Перше, дуже важливе для економіки країни, - частина міжнародного коридору Gо Highway - автомобільна дорога Краковець - Львів. Вона може стати першою концесійною автострадою в Україні. Але для реалізації проекту ще треба змінити законодавство про концесію", - заявив він журналістам у четвер.

Друга пропозиція, за словами керівника "Укравтодору", - будівництво нової автостради Київ - Біла Церква. Ця дорога вичерпала свою пропускну спроможність і не може забезпечити трафік, що постійно збільшується, в цьому напрямку. Нова дорога допоможе цю проблему вирішити.

"Важливою умовою для реалізації концесії із будівництва автомобільних доріг є інтенсивність руху не менше 18 тис. автомобілів на добу платного трафіку. Лише тоді з’явиться можливість залучити банківські ресурси для фінансування такого проекту", - зазначив глава "Укравтодору".

За його словами,, агентство провело значну роботу над помилками попередніх спроб реалізувати концесійні дороги в Україні.

"Я упевнений: цього разу у нас все вийде", - зробив висновок С.Новак.

Як повідомлялося, "Будівництво і експлуатація автомобільної дороги Львів - Краковець протяжністю 84,4 км" є пілотним концесійним проектом в Україні. Будівництво в країні доріг у рамках державно-приватного партнерства (концесії) передбачає повернення інвестицій концесіонерові за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку уздовж дороги.

Орієнтовний термін будівництва цієї дороги становитиме чотири-п'ять років. Фінансування на 100% залучатиме приватний інвестор. Термін концесії - до 49 років. Термін експлуатації - 45 років. Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги. Категорія планованої дороги в чотири смуги - 1-А. Орієнтовна швидкість руху - 120 км/год.

У травні 2015 року "Укравтодор" оголосив концесійний конкурс на будівництво дороги Львів - Краковець. Проте у вересні того ж року конкурсна міжвідомча комісія відхилила заявки обох претендентів - українського консорціуму "Концесійні транспортні магістралі" і французької Bouygues.

"При розгляді заявок комісія виявила, що жодна з компаній не в змозі забезпечити фінансування робіт із будівництва об'єкту концесії ні за рахунок власних, ні за рахунок залучених коштів, як це передбачено умовами концесійного конкурсу", - зазначав "Укравтодор".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА