16:00 20.07.2017

У санаторії в Бердянську - масове отруєння дітей

2 хв читати
У санаторії в Бердянську - масове отруєння дітей

У дитячому закладі санаторного типу "Лазурний" (м. Бердянськ, Запорізька обл.) зафіксовано масове отруєння дітей. У Бердянській міській раді заявляють, що госпіталізація не проводилась, і зазначають, що цей заклад не має дозволу на оздоровлення та відпочинок дітей.

Напередодні в соцмережах з'явилися повідомлення про те, що в санаторії в Бердянську відпочивають діти учасників АТО (близько 250), майже всі захворіли невідомою інфекцією. За даними користувачів соцмереж, адміністрація табору приховує інформацію, нормальним лікуванням діти не забезпечені.

Директор санаторію повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що захворіли 24 дитини. Як стало відомо агентству, багатьом відпочиваючим стало погано вчора після обіду.

Пізніше в Запорізькій облдержадміністрації повідомили, що 30 дітей з ознаками харчового отруєння госпіталізовані.

Згідно з офіційним коментарем, розміщеним у четвер на сайті Бердянської міськради, дитячий заклад санаторного типу "Лазурний" не має дозволу на роботу і проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Робоча комісія обстежила заклад 22 червня, 7, 14, 17 і 19 липня, в результаті було виявлено невідповідність закладу вимогам чинного законодавства в сфері організації дитячого оздоровлення.

"Станом на 19.07.2017 проведено чергове обстеження закладу, під час якого виявлено 261 дитину. Під час розмови діти скаржилися на некомфортне перебування і неякісне харчування. (...) Керівництву було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків", - йдеться в повідомленні міськради .

Наразі проводиться огляд дітей цього закладу фахівцями Бердянського лабораторного центру, управління Держпродспоживслужби в Бердянську спільно з фахівцями міської лікарні. У міській лікарні не проводилася госпіталізація дітей до вивчення необхідності в цьому заході, запевняють у міськраді.

Про цю проблему поінформовані Бердянський відділ поліції, Бердянська місцева прокуратура, департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації, директор департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА.

У міськраді зазначили, що відпочивали діти з Дніпропетровської області.

Комісія виконкому Бердянської міськради ухвалила рішення помістити всіх хворих дітей в місцеву лікарню, а також виселити з санаторію всіх інших дітей для того, щоб припинити спалах інфекції.

Як зазначили в прес-службі міськради, адміністрація санаторію намагалася перешкодити роботі комісії, яка перевіряла кухню і їдальню санаторію, брала там проби. Результати аналізів будуть готові через кілька днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА