16:51 22.07.2017

Українські ВМС введуть до своєї структури морський оперативний штаб

2 хв читати
Українські ВМС введуть до своєї структури морський оперативний штаб

Військово-Морські Сили Збройних сил України до кінця поточного року введуть в свою структуру морської оперативний штаб, який відповідає стандартам НАТО, повідомив на церемонії закриття навчань "Сі Бриз - 2017" командувач українських ВМС Ігор Воронченко.

Він зазначив, що практична робота такого штабу була випробувана під час навчань і показала його ефективність. Інших подробиць про штаб І.Воронченко не повідомив, але подякував партнерам, передусім представникам США, Великої Британії і Норвегії за практичні поради в організації роботи штабу.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, в морському компоненті навчань на борту флагмана українських ВМС - фрегата "Гетьман Сагайдачний" - взяли участь начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко з командувачами ВМС І.Воронченко і Повітряних сил ЗСУ Сергієм Дроздовим.

Керівник навчань "Сі Бриз - 2017" з української сторони, заступник командувача ВМС з бойової підготовки - начальник управління бойової підготовки Олексій Неїжпапа, коментуючи цьогорічні навчання, звернув увагу на особливість проведення "Сі Бриз" в режимі "free play" ("вільної гри"), що підвищило рівень складності всіх етапів навчань і ступінь інтегрованості у виконанні поставлених завдань учасниками відповідно до стандартів країн-членів НАТО.

Як повідомлялося, українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017" почалися в Одесі 10 липня.

У рамках навчань українські моряки та їхні колеги з країн-партнерів відпрацювали дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, дії багатонаціональних сил під час операції із забезпечення безпеки в Чорному морі, водолазні спуски, протикорабельну і повітряну оборону, десантну операцію і т.д.

Загалом у навчаннях взяли участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб.

Кораблі за час навчань пройшли 5 тис. морських миль, було здійснено близько 850 стрибків з парашутами, 6 висадок десанту, 280 занурень загальною протяжністю 80 годин, 310 вильотів повітряних суден загальною протяжністю понад 240 годин.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА