16:43 23.07.2017

Дніпровський меткомбінат після майже 4-місячного простою відновив виробництво

2 хв читати
Дніпровський меткомбінат після майже 4-місячного простою відновив виробництво

Дніпровський металургійний комбінат (ДМК, м. Кам’янськ Дніпропетровської обл.), що входить до корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), після майже чотиримісячного простою з кінця березня поточного року відновив виробництво, загасивши дві доменні печі.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник підприємства, введено в роботу доменні печі ДП-1М і ДП-9. "Вчора вранці задуто доменну піч ДП-1М, сьогодні - ДП-9. Через кілька днів буде розпочато виплавку чавуну, після чого відновиться весь виробничий цикл", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, ДМК останнім часом працював на 25-30% потужності через відсутність коксу і оборотних коштів. 30 березня 2017 року були не видані накази №305 "Про роботу комбінату в умовах зупинки основного виробництва" і №307 "Про "гарячу" консервацію обладнання комбінату" через брак обігових коштів і відсутність сировини для роботи.

На комбінаті заявляли, що після відшкодування ПДВ в розмірі 1,2 млрд грн ДМК відновить роботу. Державна казначейська служба повідомила, що в квітні поточного року ДМК було відшкодовано 1 млрд 204,6 млн грн, в березні - 647,8 млн грн. Однак до останнього часу підприємство простоювало. Пізніше на комбінаті заявили, що для запуску необхідно разово $ 150 млн.

На початку липня генеральним директором ДМК був призначений колишній гендиректор ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" (ЄМЗ), що входить до групи "Метінвест", Олександр Подкоритов. У свою чергу один з власників ІСД Сергій Тарута заявив, що виступить гарантом платоспроможності ДМК перед кредиторами і буде вести переговори з акціонерами про умови негайного запуску підприємства.

Після цього була досягнута домовленість з постачальниками сировини та енергоресурсів. Крім того, за умови посилення менеджменту ДМК акціонерами було дано згоду на запуск підприємства і їх гарантії поточних проплат за сировину та енергоресурси. Борги комбінату будуть реструктуровані і почнуть виплачуватися кредиторам після стабілізації роботи підприємства.

ДМК спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату і товарів народного споживання.

Підприємство контролює корпорація "ІСД", заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, ДМК, меткомбінат ISD-Dunaferr і ISD-Huta Czestochowa.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

Генштаб ЗСУ: За добу на фронті зафіксовано 64 бойові зіткнення, на 7 напрямках відбито 54 ворожі атаки

Міноборони: Кабмін схвалив створення окремого роду військ у ЗСУ - Сил безпілотних систем

Латвія передала Україні комунікаційне обладнання майже на EUR100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА