11:47 24.07.2017

Гройсман підтримав ідею створення "фонду фондів" для підтримки українських стартапів

2 хв читати
Гройсман підтримав ідею створення "фонду фондів" для підтримки українських стартапів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав пропозицію Української Асоціації венчурного і приватного капіталу (UVCA) створити "фонд фондів" для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства, повідомляється на сайті "Урядового порталу".

"Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за створення великого фонду для підтримки українських стартапів, який може бути профінансований за рахунок Державного бюджету і за рахунок великих міжнародних інвесторів", - наголошується в повідомленні за підсумками зустрічі прем'єр-міністра з членами наглядової ради UVCA.

Згідно з ним, учасники зустрічі зазначили, що інвестори зацікавлені вкладати кошти в низку галузей України, зокрема IТ-сферу, кібербезпеку, технології подвійного призначення, військові технології. Таким чином, створення фонду могло би сприяти оптимізації процесу пошуку і запрошення великих інвесторів.

"Глава уряду запропонував сформувати концепцію роботи фонду і поєднати його діяльність із роботою Ради інновацій, затвердження якої відбудеться найближчим часом", - наголошується в повідомленні.

В.Гройсман додав, що обговорення і схвалення такої концепції дозволить уряду швидко обробити можливості участі держави в формування бюджету фонду.

Учасниками зустрічі стали, зокрема, глава наглядової ради UVCA, засновник і керівний партнер фонду AVentures Capital Андрій Колодюк, засновник і керівний партнер фонду Horizon Capital Олена Кошарна, а також виконавчий директор UVCA Ольга Афанасьєва.

Як повідомлялося, влітку 2016 року представники інвестиційного та IT-ринків звернулися до президента України Петра Порошенка за підтримкою державою ідеї створення "фонду фондів" для інвестування в існуючі та новостворені венчурні фонди і IT-стартапи.

Раніше, в травні 2016 року, з пропозицією створити в Україні протягом найближчих двох років до 10 фондів обсягом від $30 млн для інвестування у венчурні проекти, в яких партнерами держави виступили б іноземні компанії, виступив на конференції в Києві засновник і глава GIZA Ventures Зеєв Холцман (Zeev Holzman). За його словами, згодом інвестори могли б викупити частку держави, яка становила б у таких фондах до 50%, з відсотками.

Засновник GIZA Ventures зазначив, що така програма показала дуже високу ефективність в Ізраїлі і була б корисною для розвитку внутрішнього IT-ринку і розширення його частки на міжнародному IT-ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА