14:41 24.07.2017

Нардеп Поляков не прийшов до поліції, щоб надягти електронний браслет

2 хв читати
Нардеп Поляков не прийшов до поліції, щоб надягти електронний браслет

Народний депутат України (фракція "Народний фронт") Максим Поляков мав прийти в облуправління поліції Черкаської області для процедури надягання електронного браслета, однак не з'явився, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

"Співробітники поліції і НАБУ очікували його з 11 до 14 години в суботу в облполіції для надягання електронного браслета, однак він не прийшов", - сказав Я.Тракало.

За його словами, факт того, що М.Поляков не з'явився для виконання процедури, передбаченої судом, зафіксований.

Сам нардеп в ефірі телеканалу "112 Україна" в понеділок стверджував, що правоохоронці не робили спроб надягти йому електронний браслет: "Ніхто нічого не намагався на мене надягти - ні браслет, ні нашийник". Він також запевнив, що не має наміру ховатися від слідства і буде виконувати всі вимоги

М.Поляков заявив, що планує внести встановлену судом заставу (понад 300 тис. грн),

Народний депутат М.Поляков підозрюється в скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. із метою підготовки ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата.

Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. Грн і поклав на нього низку зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не виходити з Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

Запобіжний захід діє до 19 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА