15:10 25.07.2017

Мін'юст подав касацію на рішення апеляційного госпсуду про скасування стягнення дивідендів "Газтранзиту"

2 хв читати
Мін'юст подав касацію на рішення апеляційного госпсуду про скасування стягнення дивідендів "Газтранзиту"

Міністерство юстиції України подало касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду, який скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн грн дивідендів ПрАТ "Газтранзит" (Київ, частково належить російському "Газпрому") у рамках примусового стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу Антимонопольного комітету України, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Міністерство юстиції вже подало касаційну скаргу. Ми вважаємо це рішення апеляційного суду незаконним, упередженим", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

Міністр також повідомив, що за цією ситуацією "були передані відповідні матеріали до правоохоронних органів".

"Ми продовжуватимемо виконувати рішення суду, згідно з яким стягнуто з "Газпрому "173 млрд грн. Це рішення підтверджено всіма судовими інстанціями... Усі перешкоди, що створюватимуть, ми будемо їх скасовувати у законний спосіб", - сказав П.Петренко.

Раніше в цей день стало відомо, що Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн грн дивідендів ПрАТ "Газтранзит" (Київ, частково належить російському "Газпрому") в рамках примусового стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу Антимонопольного комітету України. Відповідне рішення суду від 17 липня оприлюднено в Єдиному держреєстрі.

Як повідомлялося, в січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами. В черговий разу 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату.

"Газпрому" і "Нафтогазу" належить по 40,2174% акцій "Газтранзиту", ще 19,5652% акцій - турецької компанії Turusgas.

"Газтранзит" створено у листопаді 1997 року для розширення пропускної здатності газотранспортної системи України зі збільшення обсягів транзиту російського природного газу до Туреччини і країн Балканського регіону. Компанія реалізує проект з нарощування потужності магістрального газопроводу Ананьєв-Тирасполь-Ізмаїл, що проходить територією Одеської області та Молдови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА