18:17 28.07.2017

Насірову та його спільнику повідомлено про зміну підозри

3 хв читати
Насірову та його спільнику повідомлено про зміну підозри

Відстороненому главі Державної фіскальної служби (ДФС) України Роману Насірову та керівнику департаменту ДФС Володимиру Новікову повідомлено про зміну підозри і завершення досудового розслідування, матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"За результатами проведеного досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо громадянина України і Великобританії - глави ДФС України Насірова Р.М., а також керівника департаменту ДФС України Новікова В.К., їм повідомлено про зміну раніше оголошеної підозри, про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів кримінального провадження в порядку ст. 290 КПК України", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook у п'ятницю.

У прокуратурі зазначили, що згідно з остаточною підозрою, Р.Насіров, окрім раніше інкримінованого зловживання владою і службовим становищем (ст. 364 КК України), підозрюється також у службовій підробці (ст. 366 КК України), скоєній при прийнятті рішень про розстрочення податкових зобов'язань і боргу, а також під час інформування Міністерства фінансів України про відсутність розстрочок, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавалися ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма ХАС", ТОВ "Карпатнадраінвест").

Наразі зібрану доказову базу в кримінальному провадженні оцінили прокурори як достатню для завершення досудового розслідування і, за відсутності доказів сторони захисту, які спростовували висунуту підозру, для направлення до суду обвинувального акта.

Водночас сторона захисту через адміністративний суд намагається довести, що дії Р.Насірова були законними, рішення суду очікується до 5 серпня поточного року.

Як прогнозують в САП, остаточною крапкою досудового розслідування в низці кримінальних проваджень має бути екстрадиція народного депутата Олександра Онищенка в рамках "газової справи" і оцінка його дій українським судом у сукупності з іншими особами, які брали участь в організованих їм протиправних діях.

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) також підтвердили, що розслідування ролі глави ДФС у цій "газовій справі" завершено.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо глави Державної фіскальної служби (ДФС) і керівника департаменту погашення боргу ДФС. 28 липня стороні захисту відкрито доступ до матеріалів справи", - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Раніше в п'ятницю керівник САП Назар Холодницький повідомив, що до кінця дня заплановано оголосити про завершення досудового розслідування щодо відстороненого голови ДФС Р.Насірова. Він також висловив сподівання, що сторона захисту ознайомиться з матеріалами справи в "розумні терміни".

Як повідомлялося, детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину главу ДФС Р.Насірова 2 березня 2017 року, після чого затримали його в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Солом'янський районний суд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просила суд призначити Р.Насірову заставу в сумі 2 млрд грн. 16 березня в САП повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла заставу в 100 млн грн.

2 червня стало відомо, що Солом'янський райсуд Києва відмовив Р.Насірову в перегляді його запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА