15:14 01.08.2017

США незабаром нададуть Україні летальну зброю, впевнена депутат Фріз

2 хв читати
США незабаром нададуть Україні летальну зброю, впевнена депутат Фріз

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ірина Фріз впевнена, що американська сторона незабаром остаточно схвалить надання Україні летальної зброї.

"США - це надійний партнер України, незважаючи на спроби РФ і окремих осіб підірвати наші відносини. У мене немає сумнівів в тому, що летальну зброю незабаром буде надано, а Україна до 2020 року завершить процес реформ у секторі безпеки і оборони", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи матеріал видання WSJ про розробку Держдепом США і Пентагоном плану надання Україні оборонних озброєнь.

За словами депутата, насправді потреби України не зводяться лише до протитанкових комплексів Javelin, цей список значно ширший. "У Міністерстві оборони України працює група іноземних радників високого рівня під керівництвом Джона Абізейд. Крім них у військових працюють інструктори, які доповідають Пентагону про потреби військ в озброєнні. Таким чином, Пентагон отримує об'єктивну інформацію про те, що насправді потрібно ЗСУ", - сказала І.Фріз.

Депутат зазначила, що на базі цієї інформації України вже отримує військово-технічну допомогу. "Раніше я вже наголошувала, що зміна адміністрації у Вашингтоні не призведе до згортання військово-технічної допомоги, а політична еліта США з обох політичних партій рішуча в своїй готовності розширити таку допомогу Україні", - наголосила вона.

На думку І.Фріз, на сьогоднішній день питання полягає в узгодженні списку озброєння, яке може бути передано Вашингтоном Україні з урахуванням поточної ситуації на сході держави, а також сумісність цього озброєння з тим, що вже є у військах.

Як повідомлялося, видання Wall Street Journal повідомило, що Держдеп США і Пентагон розробили план, що передбачає поставки оборонного озброєння Україні для протистояння проросійським бойовикам на окупованих територіях Донбасу.

"Пентагон і Держдеп розробили план з постачання Україні протитанкових ракет та іншої зброї та очікують схвалення пропозицій з боку Білого дому", - зазначає видання. За його інформацією, йдеться, серед іншого, про протитанкові ракетні комплекси Javelin і про засоби ППО. Співрозмовники газети запевнили, що глава Пентагону Джеймс Меттіс схвалив пропозиції. А представник оборонного відомства Мішель Балданца зазначила, що США "не виключали варіант передання летального оборонного озброєння Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА