14:27 02.08.2017

Порошенко підписав закон про пролонгацію дії підвищеного експортного мита на брухт

2 хв читати
Порошенко підписав закон про пролонгацію дії підвищеного експортного мита на брухт

Президент України Петро Порошенко підписав закон №6382, ухвалений Верховною Радою 13 липня 2017 року з урахуванням пропозицій глави держави, про пролонгацію дії підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі EUR30/тонна ще на один рік.

Згідно з інформацією на сайті ВР, підписаний президентом закон "Про внесення зміни до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" надійшов до парламенту 1 серпня.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" (№1455-VIII) був ухвалений 12 липня 2016 року. Згідно з документом, з 15 вересня 2016 року на рік було підвищено ставки експортного мита на брухт до EUR30/тонна із EUR10/тонна. Водночас було скасовано реєстрацію імпортних контрактів щодо брухту.

У квітні 2017 року в парламенті було зареєстровано законопроект №6382 про пролонгацію дії експортного мита на брухт у розмірі EUR30/тонна ще на два роки. 8 червня він був ухвалений, 12 червня - підписаний головою Верховної Ради. Про підтримку документа заявили прем'єр і Мінекономрозвитку.

Водночас збирачі брухту виступили за скасування вивізного мита на брухт. Свою стурбованість продовженням мита висловили і в представництві Європейського Союзу в Україні.

Президент України Петро Порошенко 10 липня 2017 року повернув до парламенту законопроект №6382, пропонуючи Верховній Раді продовжити дію підвищеного мита не на два, а на один рік. Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва на своєму засіданні 11 липня погодився з пропозиціями президента.

Під час представлення пропозицій президента України його представник у парламенті Ірина Луценко пояснила, що глава держави запропонував продовжити дію законопроекту ще не на два роки, як раніше проголосував парламент, а на один рік. 13 липня 2017 року ВР проголосувала за закон з урахуванням пропозицій президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА