19:49 02.08.2017

"Нафтогаз" звільнив головного інженера "Укртрансгазу", профкоми незадоволені

2 хв читати
"Нафтогаз" звільнив головного інженера "Укртрансгазу", профкоми незадоволені

Віце-президента – головного інженера ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Бурака звільнено з займаної посади, йдеться в повідомленні об'єднаного профспілкового комітету працівників апарату УТГ.

Згідно з повідомленням, рада голів профкомів УТГ оголошує про початок трудового спору в зв'язку зі звільненням І.Бурака і планами НАК "Нафтогаз України" про скорочення штатної чисельності співробітників компанії.

За даними профкому, голова НАК Андрій Коболєв 24 липня на нараді з директорами філій оператора ГТС України заявив про плани провести значні скорочення співробітників УТГ.

Як повідомлялося, активна стадія протистояння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" почалася у вересні 2016 року, коли міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) перебрало на себе функції з управління УТГ щодо зміни правління і наглядової ради компанії, а також затвердження його фінплану та інвестпрограми, тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу України".

За словами екс-президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, ініціатива щодо зміни перепідпорядкування оператора ГТС із НАК на МЕРТ належала йому, оскільки у керівництва НАК і УТГ різні бачення майбутнього оператора стосовно бізнесів з управління магістральними газопроводами, ПСГ і сервісними службами, а також на обсяги закупівель обладнання для виробничих потреб.

Пізніше МЕРТ скасував своє рішення про перепідпорядкування УТГ, а Кабінет Міністрів забрав собі управління держхолдингом.

У середині лютого 2017 року правління НАК "Нафтогазу України" за погодженням з наглядовою радою відсторонило президента "Укртрансгаз" І.Прокопіва від обов'язків, а в середині березня - проголосувало за його відставку. За словами голови правління НАК Андрія Коболєва, рішення про звільнення І.Прокопіва пов'язано з виявленими порушеннями при проведенні компанією тендерів.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА