15:34 07.08.2017

Поляков заявив про незаконне "прослуховування" НАБУ чиновників високого рангу

3 хв читати
Поляков заявив про незаконне "прослуховування" НАБУ чиновників високого рангу

Народний депутат України Максим Поляков (фракція "Народний фронт") звернувся до Служби безпеки України з проханням розслідувати незаконне, за його твердженням, прослуховування представниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) кількох високопоставлених чиновників.

"На сьогодні я підготував на ім'я керівника Служби безпеки України листа щодо незаконного прослуховування і про можливу державну зраду", - розповів М.Поляков журналістам у понеділок у Києві.

За його словами, НАБУ протягом року "займалося прослуховуванням службових осіб Головного управління розвідки, Міністерства оборони України, Служби зовнішньої розвідки України, органів Національної поліції України, Служби безпеки України, Управління державної охорони, Державного управління справами, заступників міністрів Кабінету Міністрів, органів Державної фіскальної служби України, судді вищих судів" тощо.

Депутат також стверджує, що суд дав НАБУ дозвіл у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної 27 січня 2017 року, прослуховувати 18 телефонів, проте "прослуховувалося додатково 114 номерів". Всі ці номери прослуховувалися незаконно, додав М.Поляков.

Він також виклав фотокопію свого звернення до глави СБУ Василя Грицака на сторінці у Facebook. У коментарі депутат, зокрема, зазначив, що, окрім прослуховування. здійснювалося також відстеження пересування осіб територією країни і трафіку дзвінків між абонентами.

"Як мені повідомив один зі співробітників НАБУ, за замовленням однієї з сусідніх держав прослуховувалися навіть телефони представників Міністерства оборони України та міністерств, які забезпечують охорону держави, більш того - було безпосереднє спостереження за пересуванням головнокомандувача країни", - написав М.Поляков.

Як повідомлялося, М.Полякова підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. Для підготовки ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для прийняття рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата.

Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і поклав на нього низку зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не виїжджати з Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти. Запобіжний захід діє до 19 серпня.

25 липня парламентарій вніс визначену судом заставу, але досі не виконав рішення суду щодо зобов'язання носити електронний браслет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА