17:32 07.08.2017

Адвокати Януковича подадуть до Генпрокуратури клопотання з вимогою допиту європейських лідерів

2 хв читати
Адвокати Януковича подадуть до Генпрокуратури клопотання з вимогою допиту європейських лідерів

Адвокатське об'єднання "Aver Lex", яке представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича, у понеділок подасть до Генеральної прокуратури України клопотання, в якому зажадає викликати на допит європейських лідерів, які в лютому 2014 року підписали угоду про врегулювання кризи в Україні.

Як зазначається в повідомленні прес-служби АТ "Aver Lex", йдеться про на той час главу Міністерства закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, керівника департаменту континентальної Європи МЗС Франції Еріка Фурньє і міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, які разом з лідерами опозиції і В.Януковичем 21 лютого 2014 року підписали угоду про врегулювання кризи в Україні.

"Необхідно їх допитати і з'ясувати, чи не діяли європейські гаранти угоди в змові з лідерами опозиції під час здійснення державного перевороту в Україні в лютому 2014 року", - заявляє адвокат об'єднання "Aver Lex" Віталій Сердюк.

Він вказав, що були проігноровані листи В.Януковича, які він 22 лютого 2014 направив гарантам угоди про врегулювання кризи - Ф.-В.Штайнмаєру, Е.Фурньє і Р.Сікорському з проханнями втрутитися для відновлення конституційного порядку в Україні, забезпечення законності, світу, правопорядку і захисту громадян України від свавілля, насильства, відкритого терору і переслідувань за політичними ознаками.

"І умови угоди, і листи Віктора Януковича про їх виконання - все це повністю проігноровано як опозицією, так і європейськими лідерами, які гарантували цю угоду. Значить, потрібно з'ясувати, чому так сталося і хто дійсно винен у тих трагічних подіях", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 21 лютого 2014 року угоду між владою і опозицією щодо врегулювання кризи в Україні підписали президент України В.Янукович і лідери трьох опозиційних фракцій українського парламенту: Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Угоду засвідчили від ЄС глави МЗС Польщі Р.Сікорський і Німеччини Ф.-В.Штайнмаєр, а також глава департаменту континентальної Європи МЗС Франції Е.Фурньє.

Останнім пунктом цієї угоди зазначалося: "Міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Польщі та спеціальний представник президента Російської Федерації закликають до негайного припинення всіх видів насильства і протистояння".

Оболонський райсуд Києва розглядає справу про держзраду В.Януковича.

В.Януковича обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (йдеться про пособника як одну із категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Госпсуд закрив справу за позовом компанії Коломойського й Боголюбова про законність націоналізації ПриватБанку

Унаслідок ворожих обстрілів у Нікопольському районі постраждали 4 людини - голова Дніпропетровської ОВА

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА