18:25 08.08.2017

РФ поставила бойовикам у липні 4 танки, 4 артсистеми і 7 РСЗВ

2 хв читати
РФ поставила бойовикам у липні 4 танки, 4 артсистеми і 7 РСЗВ

формуванням, що діють на сході України, чотири танки, сім бойових броньованих машини, чотири артсистеми, сім реактивних систем залпового вогню, до восьми одиниць автотехніки, повідомляє представник України в підгрупі з питань безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

При цьому він навів на своїй сторінці в соцмережі Facebook скан-копію документа, представленого на засіданні групи в Мінську. "Російська сторона завжди заперечує, заявляючи, що це не підтверджені дані, тобто, щоб ми показали, з якої точки і в який час доби велась зйомка. А далі справа техніки виявити і встановити, хто це міг робити чи виявити точне місце знаходження прихованої камери", - зазначив Є.Марчук.

Згідно з документом, у липні російська сторона також передала бойовикам 103 цистерни і 4 бензовози з пальним (понад 6 тис. тонн), 19 залізничних вагонів і 10 вантажівок із боєприпасами. Також у рамках ведення повітряної розвідки території України в липні було виявлено чотири випадки застосування розвідувальної авіації ПКС ЗС РФ (у травні вісім, у червні - три).

Загалом від початку 2017 року станом на 2 серпня, за даними, оприлюдненими Є.Марчуком, було зафіксовано 104 випадки незаконного перетину українсько-російського держкордону залізничним транспортом і 53 - колонами військової та автомобільної техніки, зокрема в липні 14 і 4 випадки відповідно.

Є.Марчук при цьому зазначає, що "цю інформацію чує не тільки російська сторона, а й координатор роботи нашої групи від ОБСЄ... він же є і главою СММ ОБСЄ в Україні", уточнивши, що дані містять і точний час зйомки, і GPS-координати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові щонайменше один постраждалий унаслідок нічного обстрілу

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА