10:36 11.08.2017

Фігурантів справи про розкрадання коштів проекту "Стіна" взяли під арешт

3 хв читати
Фігурантів справи про розкрадання коштів проекту "Стіна" взяли під арешт

Солом’янський районний суд Києва напередодні обрав запобіжний захід п'ятьом фігурантам кримінального провадження за фактом розтрати коштів, виділених для облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна").

Як передає "5 канал", колишній начальник першого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України Володимир Целко взятий під варту на два місяці з альтернативою застави у 8,5 млн грн. Арешт або заставу в 3,2 млн грн суд призначив також для начальника управління капітального будівництва прикордонвідомства Олександра Атаманюка.

Заарештовано на два місяці з можливістю внесення застави у понад 3,5 млн грн директора Агентства захисту інформації Олександра Кашубу, а застави для взятих під варту співробітника Держприкордонслужби В'ячеслава Майдановича та колишнього заступника керівника Чернігівського облавтодору Сергія Значка перевищують 0,5 млн грн для кожного, інформує "5 канал".

Як повідомлялося, розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів держбюджету під час реалізації проекту "Стіна" здійснюють із березня 2016 року за попередньою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) і ч. 2 ст. 210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

8 серпня 2017 року в прес-службі НАБУ повідомили, що детективи Бюро затримали шістьох осіб у рамках розслідування цього кримінального провадження. "Для з'ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) в Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб", - йдеться в повідомленні.

За даними НАБУ, серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. "Усіх їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро в Києві для вручення письмових повідомлень про підозру", - йдеться в повідомленні.

Затриманих підозрюють у здійсненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання свого службового становища), ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру сімом особам, затриманим напередодні у рамках розслідування в кримінальному провадженні щодо розтрати виділених на "Стіну" держкоштів.

У Бюро уточнили, що повідомили про підозри у рамках цього провадження начальника управління капітального будівництва Держприкордонслужби України, старшого офіцера Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби, екс-начальникв Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби. Також серед підозрюваних - керівники компаній, що планували будувати "Стіну": директор ТОВ "АЗУ", директор ДП "Чернігівський облавтодор", ДАК "Автомобільні дороги України", директор і засновник ТОВ "Будцентр "Витязь". Ще один підозрюваний виконував роль посередника.

За даними НАБУ, затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання ГУ Нацполіції в Києві.

Директор НАБУ Артем Ситник не виключає появи нових підозрюваних у цій справі. "Розслідування триває... Появи нових підозрюваних виключати не буду", - сказав А.Ситник на прес-конференції 10 серпня, зазначивши, що затримання, які відбулися, - "не остаточна крапка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА