12:16 11.08.2017

Кабмін схвалив закупівлю юрпослуг для представлення інтересів України у справі про "замороження" EUR15 млн гарантій за проведення Євробачення-2017

3 хв читати
Кабмін схвалив закупівлю юрпослуг для представлення інтересів України у справі про "замороження" EUR15 млн гарантій за проведення Євробачення-2017

Кабінет Міністрів України схвалив закупівлю юридичних послуг для представлення інтересів країни в суді у справі про "замороження" EUR15 млн гарантій за проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" у 2017 році.

Згідно з розпорядженням №530 від 9 серпня, Кабмін дозволив закупівлю за переговорною процедурою юридичних послуг для захисту інтересів України у справі про позов держави Україна до компанії Euronews SA.

У повідомленні, доданому до тексту розпорядження, зазначено, що уряд вживає заходів для повернення коштів фінансової гарантії для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" до державного бюджету України.

Це рішення дасть змогу Мін’юсту здійснити в 2017 році закупівлю за державні кошти послуг юридичних радників, примирювачів, фахівців, експертів, у тому числі іноземних, які мають необхідні знання та досвід для здійснення заходів щодо захисту прав та інтересів України під час розгляду зазначеної справи в суді першої інстанції кантону Женеви (Швейцарія).

Як повідомлялося, в червні 2017 року Женевське управління примусового стягнення заборгованості заморозило та ініціювало процедуру арешту EUR15 млн, наданих Україною Європейській мовній спілці у вигляді гарантії належного проведення Євробачення.

У ЗМІ пов'язували замороження коштів із тим, що раніше Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляції Національної суспільної телекомпанії України (НСТУ) як правонаступниці Національної телекомпанії України (НТКУ) за позовом компанії Euronews про стягнення з неї EUR10,59 млн, що еквівалентно близько 251,76 млн грн.

Договір про створення української версії Euronews між українською телекомпанією і міжнародним телеканалом був укладений у жовтні 2010 року. У вересні 2014 року НТКУ заявляла про наявність заборгованості перед Euronews у розмірі 176 млн грн.

Нове керівництво Держкомтелерадіо і НТКУ ініціювало припинення відносин як невигідне з фінансового погляду для української сторони, а також через неможливість впливати на контент української версії Euronews.

Держкомтелерадіо в січні 2015 року ініціювало припинення функціонування україномовної версії Euronews. Згідно з проектом відповідного розпорядження Кабміну, НТКУ має розірвати ліцензійну угоду з міжнародним телеканалом про створення україномовної версії. Крім того, НТКУ зобов'язана буде припинити виробництво україномовного контенту і продати 2,950 тис. іменних акцій "В" акціонерного товариства з обмеженою відповідальністю Euronews, які належать НТКУ.

19 травня 2016 року Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні апеляції НТКУ за позовом компанії Euronews про стягнення з НТКУ EUR10 млн. Суд відмовив НТКУ у визнанні договору недійсним і зобов'язав її виплатити на користь Euronews повну позовну суму, яка фактично відповідає двом річним бюджетам НТКУ до реформи або половині поточного річного бюджету всієї системи державного телерадіомовлення в Україні. НТКУ подала касацію, яку пізніше було відхилено.

19 квітня 2016 року Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляції НСТУ як правонаступниці НТКУ за позовом компанії Euronews про стягнення з неї EUR10,59 млн, що еквівалентно близько 251,76 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА