13:18 11.08.2017

Семеро фігурантів справи про розкрадання коштів проекту "Стіна" заарештовані

3 хв читати

Солом’янський районний суд Києва 10-11 серпня обрав запобіжний захід сімом фігурантам кримінального провадження за фактом розтрати коштів, виділених для облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна"), - усіх їх узято під варту з альтернативою застави, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Згідно з повідомленням САП, колишньому начальнику першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України і директору-засновнику ТОВ "Будцентру "Витязь" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 8,2 млн грн (для кожного).

Директора ТОВ "АЗІ" заарештовано з можливістю внесення застави в 3,6 млн грн; начальник управління будівництва департаменту ресурсного забезпечення прикордонслужби - під вартою з альтернативою застави в 3,2 млн грн. Посередника взято під арешт із можливістю внесення застави в 1,2 млн грн.

Крім того, суд постановив заарештувати старшого офіцера першого окремого відділу капітального будівництва прикордонслужби та колишнього директора ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України" з альтернативою застави в 500 тис. грн (для кожного).

"Загальна сума застав становить близько 25,5 млн грн. Таким чином, суд задовольнив клопотання детективів і прокурорів у повному обсязі", - резюмують у САП.

Раніше повідомлялося про арешт із альтернативою застави п'яти фігурантів справи про розкрадання коштів проекту "Стіна".

Розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів держбюджету під час реалізації проекту "Стіна" НАБУ здійснює з березня 2016 року за попередньою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) і ч. 2 ст. 210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

8 серпня 2017 року в прес-службі НАБУ повідомили, що детективи Бюро затримали шістьох осіб у рамках розслідування цього кримінального провадження За даними НАБУ, серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Того самого дня було затримано і посередника.

Затриманих підозрюють у здійсненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання свого службового становища), ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру сімом особам, затриманим напередодні у рамках розслідування в кримінальному провадженні щодо розтрати виділених на "Стіну" держкоштів.

У Бюро уточнили, що повідомили про підозри у рамках цього провадження начальника управління капітального будівництва Держприкордонслужби України, старшого офіцера Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби, екс-начальникв Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби. Також серед підозрюваних - керівники компаній, що планували будувати "Стіну": директор ТОВ "АЗУ", директор ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України", директор і засновник ТОВ "Будцентр "Витязь". Ще один підозрюваний виконував роль посередника.

За даними НАБУ, затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання ГУ Нацполіції в Києві.

Директор НАБУ Артем Ситник не виключає появи нових підозрюваних у цій справі. "Розслідування триває... Появи нових підозрюваних виключати не буду", - сказав А.Ситник на прес-конференції 10 серпня, зазначивши, що затримання, які відбулися, - "не остаточна крапка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА