14:09 11.08.2017

"Енергоатом" перевів водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в транзитний режим

2 хв читати
"Енергоатом" перевів водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в транзитний режим

НАЕК "Енергоатом" перевела Олександрівське водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в режим транзитного пропуску через критично низький приплив води в Південному Бузі, повідомила прес-служба компанії.

"У зв'язку з критично низькою витратою води в річці Південний Буг і встановленням рівня Олександрівського водосховища каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу на позначці 14,35 м водойму з 9 серпня переведено в режим транзитного пропуску. До такого кроку вдалися на підставі рішення Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи основних водосховищ басейну Південного Бугу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Енергоатомі" з посиланням на дані Укргідрометцентру, в басейні Південного Бугу ще на початку липня було досягнуто критеріїв маловоддя.

"На сьогодні обстановка настільки критична, що з 76 млн куб. м запасів води у водосховищах залишилося лише 28. У найбільшому, Ладижинському, наприклад, із 28 млн куб. м запасу води залишилося лише 11. Проте в найнапруженішому графіку нині працює Олександрівська водойма, яка спрацювала вже весь свій запас, і ми вимушені переводити її на транзитний пропуск", - наводить прес-служба слова начальника відділу техногенно-екологічної безпеки басейнового управління Руслана Туза.

За даними прес-служби, поточний рівень Олександрівського водосховища в 14,35 м -мінімальна межа водогосподарської місткості. "До "мертвого" об'єму нам залишилося всього 35 см води. Цей невеликий запас залишають для роботи Ташлицької ГАЕС. Якщо доведеться спрацювати і його, на порядок денний буде винесено питання щодо зупинки ГАЕС. І це станеться вперше за останні 14 років", - зазначають у прес-службі з посиланням на начальника гідротехнічного цеху каскаду ГЕС-ГАЕС Андрія Гнезділова.

У зв'язку зі складною обстановкою, Південно-Бузьке басейнове управління розробило рекомендації щодо обмеження забору води водокористувачами уздовж усієї річки.

Як повідомлялося, Южно-Українська АЕС із трьома енергоблоками ВВЕР встановленою потужністю 1000 МВт кожен розташована в Миколаївській області. Також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт у турбінному режимі і Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА