16:38 16.08.2017

Прокуратура відкрила справу за фактом інциденту за участю нардепа Мельничука на Троєщині

2 хв читати
Прокуратура відкрила справу за фактом інциденту за участю нардепа Мельничука на Троєщині

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку з інцидентом у Києві за участю позафракційного народного депутата України Сергія Мельничука, що стався 15 серпня на Троєщині.

"Прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування за фактом умисного перешкоджання особою, яка займає особливо відповідальне становище, а саме, народним депутатом України Сергієм Мельничуком, виконання рішення суду про виселення громадської організації з нежитлових приміщень, розташованих у дитячому садку на вул.Сабурова на Троєщині та їх повернення Управлінню освіти Деснянської районної в м.Києві адміністрації", - повідомляє в середу прес-служба прокуратури Києва.

За інформацією відомства, інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.382 КК України (Умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

"Під час розслідування буде перевірено інформацію, розміщену у ЗМІ щодо обставин конфлікту ... за участю народного депутата С.Мельничука, а також надано правову оцінку діям учасників", - йдеться в повідомленні.

Також прокуратура нагадує, що за цим фактом органи Національної поліції зареєстрували ще одне кримінальне провадження - за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).

Прес-служба також інформує, що питання об'єднання цих кримінальних проваджень буде вирішено під час досудового слідства.

Як повідомлялося з посиланням на поліцію Києва, 15 серпня на Троєщині на грунті майнового спору стався конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї без постраждалих за участю народного депутата України Сергія Мельничука. Під час конфлікту між прибічниками і противниками виселення навчального закладу були зроблені постріли з вогнепальної зброї, але, як зазначили в поліції, народний депутат не стріляв.

Тим часом у групі "dtp.kiev.ua" в соціальній мережі Facebook було опубліковано повідомлення такого змісту: "Стрілянина бойовими в Києві: "Народний депутат Мельничук влаштував стрілянину на Троєщині, Машина заблокована, чомусь випали скла і спустилися колеса, Поліція охороняє. Стріляли бойовими !!!".

Блогер Євген Шевченко у своїй сторінці на Facebook повідомив, що конфлікт стався через судову тяганину, що триває вже 2 роки, про відчуження з комунальної власності міста дитячого садка.

"Два роки судів і нарешті справедливість було відновлено - угоду було визнано незаконною, її було скасовано, а дитячий садок повернули у комунальну власність. Але раптом приїхав ... хто б ви думали? .. Народний депутат Мельничук! Який встав на захист шахраїв-рейдерів і плювати він хотів на дітей і на їхніх батьків разом узятих", - написав Є.Шевченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА