15:17 17.08.2017

СБУ вилучила в Житомирській області незаконно видобутий бурштин на 5 млн грн

1 хв читати
СБУ вилучила в Житомирській області незаконно видобутий бурштин на 5 млн грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили в Житомирській області групу осіб, що займалася скупкою та обробкою незаконно добутого бурштину для подальшого його перепродажу та переправлення на Близький Схід, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"Ділки - четверо жителів Коростенського і Лугинського районів - скуповували бурштин-сирець у нелегальних копачів у Житомирській і Рівненській областях. Огранка "сонячного каменю "відбувалася в гаражі одного зі зловмисників, де вони облаштували підпільний цех", - йдеться в повідомленні.

Під час 10-ти санкціонованих обшуків у скупників і учасників "бурштинового" бізнесу правоохоронці вилучили майже 100 кг необробленого бурштину-сирцю великої фракції, близько 7 кг обробленого бурштину, спеціальне обладнання: чотири верстати для огранки каменю, облаштування прийому-скупки бурштину, а також чорнові записи ділків.

За попередніми висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого бурштину становить 5 млн грн за цінами "чорного ринку".

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.15, ч.2 ст.240 (замах на порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА