15:15 20.08.2017

Сумарна застава, призначена фігурантам справи щодо розкрадання коштів проекту "Стіна", перевищує суму збитків – Ситник

2 хв читати
Сумарна застава, призначена фігурантам справи щодо розкрадання коштів проекту "Стіна", перевищує суму збитків – Ситник

Сумарний розмір застав, призначених фігурантам справи про розтрату коштів, виділених на спорудження проекту "Стіна" на російсько-українському кордоні, перевищує суму завданих державі збитків, заявляє директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

"Трохи перевищує суму встановлених наразі збитків", - сказав А.Ситник в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому в неділю, коментуючи сумарний розмір застави 25,5 млн грн.

"Детективи, прокурори досліджували ділянки цієї так званої стіни... шляхом зіставлення того, що фактично виконано, і того, що написано в актах виконаних робіт. Дуже велика частина робіт не підтвердилася. Відповідно, стосовно тих осіб, щодо яких вже були зібрані докази, було проведено затримання і оголошено підозру", - розповів він.

За словами директора НАБУ, затриманим було обрано "різні запобіжні заходи, переважно арешти з правом застави".

"Але я думаю, що це не останні підозри у цій справі. Оскільки ми ще не всі ділянки цієї стіни дослідили", - розповів А.Ситник.

Як повідомлялося, 9 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру сімом особам, затриманим 8 серпня в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування російсько-українського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна").

За даними НАБУ, серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Затримані підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання свого службового становища), ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

У Бюро уточнили, що повідомили про підозри в рамках цього провадження начальника управління капітального будівництва Держприкордонслужби України, старшого офіцера Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби, екс-начальника Першого окремого відділу капбудівництва Держприкордонслужби. Також серед підозрюваних - керівники компаній, що планували будувати "Стіну": директор ТОВ "АЗУ", директор ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України", директор і засновник ТОВ "Будцентр "Витязь". Ще один підозрюваний виконував роль посередника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА