12:43 21.08.2017

СБУ припинила постачання через приватну фірму з РФ в Україну неякісних комплектуючих для протезів бійцям АТО

1 хв читати
СБУ припинила постачання через приватну фірму з РФ в Україну неякісних комплектуючих для протезів бійцям АТО

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки Служби безпеки України та прокуратури перекрили канал постачання з Росії неякісних, небезпечних для здоров'я комплектуючих для протезування, зокрема і для бійців антитерористичної операції.

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, правоохоронці з’ясували, що приватна структура з 2014 року закуповує в російського постачальника колінні суглоби, вузли та модулі для протезування. Ініційована українською спецслужбою перевірка виявила, що ввезена з РФ продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості.

Ділки реалізовували комплектуючі кільком державним структурам, що спеціалізуються на виготовленні протезів. За висновком експертів, використання неякісних комплектуючих могло становити загрозу для здоров'я пацієнтів, більшість яких - учасники АТО.

Під час обшуків у складських, виробничих та офісних приміщеннях постачальника правоохоронці вилучили комплектуючі колінних протезів виробництва РФ, бухгалтерську документацію, копії сертифікатів, калькуляцію собівартості протезів, виготовлених із неякісних комплектуючих. Оперативники СБУ також виявили чорнові записи керівника й головного бухгалтера, виписки з банківських рахунків та інші документальні матеріали, які доводять свідому закупівлю і реалізацію невідповідної продукції для протезування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА