16:41 22.08.2017

Суд продовжив запобіжний захід Гужві

2 хв читати
Суд продовжив запобіжний захід Гужві

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави до 22 вересня поточного року.

Таким чином, у вівторок суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила продовжити запобіжний захід І.Гужві на два місяці.

Згідно з рішенням суду про запобіжний захід, І.Гужва не повинен залишати Київ без повідомлення слідчих органів і суду.

Як повідомлялося, 24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав для І.Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис грн.

26 червня адвокат І.Гужви, екс-міністр юстиції України Олена Лукаш повідомила, що заступник головного редактора "Страна.UA" Світлана Крюкова внесла заставу. 27 червня І.Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора Києва.

29 червня прокуратура Києва подала апеляційну скаргу на запобіжний захід у вигляді застави, зажадавши збільшити журналісту розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн грн.

14 липня Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення Шевченківського райсуду Києва щодо розміру застави І.Гужві.

І.Гужва був затриманий увечері 22 червня в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. За словами генерального прокурора, в слідства є відео і фото докази даного правопорушення. Вранці 23 червня народний депутат з фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав від нього гроші.

Того ж дня прес-служба прокуратури м.Києва повідомила, що керівника інтернет-видання "Страна.ua" І.Гужву і його посередника затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах). Увечері І.Гужві було вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА