14:29 30.08.2017

ФДМ продав "Вайс Трейд" 33% в "УкрТВС" в 51,9 раза дорожче за стартову ціну

2 хв читати
ФДМ продав "Вайс Трейд" 33% в "УкрТВС" в 51,9 раза дорожче за стартову ціну

Фонд держмайна (ФДМ) України продав ТОВ "Вайс Трейд" (Київ) свої 33,3% акцій ПрАТ "Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива" (СП "УкрТВС", Київ) на відкритому аукціоні за 47 млн 799,9 тис. грн, що в 51,9 раза вище від початкової ціни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", стартова ціна пакета акцій становила 921 тис. грн, крок аукціону - 92,1 тис. грн.

Загалом в аукціоні брали участь шість претендентів, з яких двоє активно торгувалися за пакет. Під час торгів учасники, зокрема, підвищували ціну на 10, 50, 100 і 101 крок.

Заступник голови ФДМ Юрій Нікітін в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" висловив задоволення підсумками аукціону з продажу держчастки в "УкрТВС", в результаті якого було зроблено понад 500 кроків.

За його словами, результати торгів і кількість які взяли в них учасників підтверджують, що ФДМ організовує відкриті і прозорі аукціони, участь в яких можуть взяти як українські, так і іноземні компанії.

Ю.Никитин висловив надію, що "Вайс Трейд" найближчим часом перерахує до держбюджету кошти за купівлю 33,3% "УкрТВС" і держчастку в цьому СП перейде у власність цієї приватної компанії.

Андрію Карімову належить 100% ТОВ "Вайс Трейд" зі статутним капіталом 229,565 тис. грн.

Як повідомлялося, в квітні 2006 року прес-служба тоді ще Мінпаливенерго України повідомила з посиланням на рішення зборів акціонерів "УкрТВС" про рішення СП придбати у російської сторони технології з виробництва комплектуючих тепловиділяючих збірок (ТВЗ) для атомних електростанцій України.

"УкрТВС" в 2016 році реалізувало продукцію вартістю 102,687 млн грн, отримавши збиток на рівні 0,1 млн грн. Штат підприємства налічує загалом 7 співробітників, балансова вартість основних фондів - 56 тис. грн. Дебіторська заборгованість "УкрТВС" становить 27,12 млн грн, а кредиторська - 124,64 млн грн.

"УкрТВС" створено наприкінці 2001 року з метою розвитку коопераційних зв'язків між підприємствами атомно-промислових комплексів України, Казахстану і РФ. Його акціонерами в рівних частках є Фонд держмайна України, "Казатомпром" і "ТВЕЛ".

СП створювалося для виробництва ядерного палива. Схема виготовлення палива передбачала, що казахстанська сторона буде виробляти паливні таблетки, українська - цирконієвий прокат і комплектуючі вироби для тепловиділяючих елементів (ТВЕЛ) і ТВС, а російська компанія - здійснювати остаточну збірку ТВЕЛ і ТВЗ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА