15:16 02.09.2017

Давид Саакашвілі залишив Печерський райвідділ міграційної служби в Києві

2 хв читати
Давид Саакашвілі залишив Печерський райвідділ міграційної служби в Києві

Брат екс-президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі Давид залишив Печерський райвідділ Державної міграційної служби в Києві, повідомив соратник М.Саакашвілі, член партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе журналістам у Києві.

"Зараз він пішов. Ми запитали: його затримано чи не затримано? Нам сказали: не затримано. Так чому тоді його силою привезли у відділення? Це називається затримання. Це називається незаконне затримання мовою Кримінального кодексу. Зараз так: він поїхав... і буде продовжувати жити і спокійно працювати в Україні", - сказав Д.Сакварелідзе журналістам у суботу в Києві.

Він також повідомив про відсутність протоколу адміністративного затримання Д.Саакашвілі.

"Ми запитали: чи склали вони протокол адміністративного затримання? Протоколу немає... Вони незаконно запхали людини в машину і привезли сюди", - сказав Д.Сакварелідзе.

На запитання, чи були у Д.Саакашвілі законні підстави перебувати в Україні, Д.Сакварелідзе сказав: "Так. Три роки людина спокійно проживала на території України"

У свою чергу, в прес-службі "Руху нових сил" агентству "Інтерфакс-Україна" також повідомили, що Д.Саакашвілі відпустили, і він разом з адвокатами написав заяву в поліцію про своє незаконне затримання.

Раніше у МВС роз'яснили, що Д.Саакашвілі доставили брата екс-президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі Давида в органи Державної міграційної служби, щоб він залишив територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Як повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко агентству "Інтерфакс-Україна", Державна міграційна служба скасувала дозвіл на проживання в Україні Д Саакашвілі в березні 2017 року на підставі отриманої інформації від Державної служби зайнятості про анулювання дозволу на працевлаштування.

"Ще тоді іноземець був належним чином поінформований про відсутність підстав для проживання в Україні. Але він у встановлений законом термін територію нашої країни не залишив і перебував на території країни незаконно", - сказав директор департаменту комунікації МВС України.

А.Шевченко зазначив: "Наразі приймається рішення про повернення іноземного громадянина, в принципі, в будь-яку країну, в яку він захоче, а також про накладення адміністративного штрафу".

Він уточнив, що громадянин Грузії Д.Саакашвілі вчинив порушення, передбачене ч. 1 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - проживання в Україні, за недійсними документами.

"(Він - ІФ) дав свої письмові пояснення, з яких видно, що він не працює з квітня 2017 року в тій компанії, де раніше був працевлаштований", - додав директор департаменту.

У партії "Рух нових сил" М.Саакашвілі раніше повідомляли, що Д.Саакашвілі затримали біля його будинку рано вранці без пред'явлення звинувачень і вивезли в невідомому напрямку, і соратники М.Саакашвілі більше 4 годин намагалися з'ясувати, де перебуває Давид.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА