19:02 07.09.2017

Мінфін у 2018-2020 рр. не випускатиме ОВДП для докапіталізації держбанків - Маркарова

2 хв читати
Мінфін у 2018-2020 рр. не випускатиме ОВДП для докапіталізації держбанків - Маркарова

Міністерство фінансів України в 2018-2020 рр. більше не має наміру випускати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) для докапіталізації державних банків, повідомила заступник міністра Оксана Маркарова.

"У Бюджетній резолюції, яку ми подали в парламент ще в кінці травня, ми визначили, що більше не плануємо випускати ОВДП для докапіталізації (державних банків та інших фінустанов - ІФ). Єдине, на що ми плануємо випускати ОВДП, це Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і в незначній кількості ", - сказала вона в ході" круглого столу "в Києві в четвер.

Як повідомлялося, уряд України на початку поточного року докапіталізував державні Ощадбанк і Укрексімбанк (обидва Київ) відповідно на 3,465 млрд грн і 3,022 млрд грн шляхом випуску ОВДП і обміну цінних паперів на акції нової емісії банків.

Необхідність докапіталізації та її розміри у 2017 році базуються на результатах діагностичного обстеження держбанків за 2015 рік, затвердженого Нацбанком (НБУ) в жовтні 2015 року.

Рік тому попередній уряд збільшив статутні капітали Ощадбанку та Укрексімбанку за такою схемою відповідно на 4,956 млрд грн і 9,319 млрд грн.

Крім цього, в кінці червня 2017 року Кабінет Міністрів під час позачергового засідання прийняв рішення докапіталізувати ПриватБанк на 38,565 млрд грн для виконання фінустановою економічних нормативів шляхом випуску ОВДП, які будуть обмінені на нові акції банку.

Процес докапіталізації ПриватБанку проходить у два етапи, на першому з яких випущені ОВДП на суму 22,5 млрд грн.

Другий транш, в 16 млрд грн, буде перерахований ближче до кінця осені. При цьому його обсяг може бути знижений в разі розробки і реалізації банком стратегії роботи із заставним майном, отриманим в якості погашення заборгованості за кредитами, а також за рахунок прибутку банку.

Раніше, в кінці 2016 року, коли уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цього найбільшого на українському ринку фінустанови, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був до капіталізований на суму 116,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА