13:41 08.09.2017

Місцева влада поки що не зверталася з ініціативою переглянути законодавство про обов'язкову переробку побутових відходів із 2018 року

2 хв читати
Місцева влада поки що не зверталася з ініціативою переглянути законодавство про обов'язкову переробку побутових відходів із 2018 року

Заборону на захоронення неперероблених відходів, що набуває чинності з 2018 року, мають забезпечити органи місцевої влади, у них було вдосталь часу на підготовку до цього, наголошує міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак.

"Що стосується закону, про який ви говорите: він покладає обов'язки на органи місцевого самоврядування виконувати цю роботу. Було достатньо часу, щоб органи місцевого самоврядування підготувалися до виконання покладених на них цими законами обов'язків", - сказав він під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю.

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Рибак запитав, чи може бути відстрочене набуття чинності законом про заборону з 1 січня 2018 року захоронення неперероблених побутових відходів, оскільки у місцевих органів влади немає інфраструктури поводження та переробки відходів.

"Усі норми чинного українського законодавства треба виконувати. І це основа нашої стабільності. Якщо будуть звернення до українського парламенту та уряду від органів місцевого самоврядування щодо корекції цього законодавства, давайте разом із комітетом, з міністерством обговорювати це", - сказав О.Семерак.

За словами міністра, 80% екологічного податку залишається на місцях. При цьому, як зазначив О.Семерак, 70% отриманої суми податків не використовується.

Глава Мінекології додав, що рік тому відомство створило інтерактивну карту звалищ на території України. На ній відображені близько 6 тис. офіційних звалищ, ще кілька тисяч неофіційних.

"Один із висновків, що органи місцевого самоврядування, які уповноважені, мають функції і навіть гроші на здійснення такої роботи, не завжди готові і не завжди докладають максимум своїх зусиль", - заявив О.Семерак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА