14:00 08.09.2017

Україна розраховує розпочати експорт газу після 2020 р. завдяки зростанню внутрішнього видобутку

2 хв читати
Україна розраховує розпочати експорт газу після 2020 р. завдяки зростанню внутрішнього видобутку

Україна розраховує розпочати експорт природного газу після 2020 року за рахунок збільшення зростання видобутку всередині країни.

Така мета міститься в оприлюдненій Енергетичній стратегії України до 2035 року "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність", затвердженій розпорядженням Кабінету Міністрів.

"Основні заходи з реалізації стратегічних цілей у газовому секторі: до 2020 року і надалі здійснення необхідних заходів для забезпечення потреб України в обсягах природного газу власного видобутку з подальшою можливістю започаткування його експорту", - йдеться в документі.

Передумовами для зростання внутрішнього видобутку мають стати: збалансоване державне регулювання і мінімізація політичного впливу на газодобувні компанії; залучення іноземних інвесторів і партнерів із застосуванням сучасних технологій; удосконалення облікової політики.

Стратегія передбачає необхідність збільшення обсягу геологорозвідувальних робіт для забезпечення приросту ресурсної бази, зростання обсягів розвідувального та експлуатаційного буріння, зокрема на глибоких горизонтах, а також вдосконалення та забезпечення стабільності фіскального режиму.

Автори документа також наголошують на необхідності встановлення ринкових цін на газ для всіх категорій споживачів із подальшим впровадженням системи адресного субсидування та монетизації.

Як повідомлялося, затверджена розпорядженням Кабінетом Міністрів №1079 від 28 грудня 2016 року концепція розвитку газодобувної галузі передбачає збільшення видобутку газу в країні у 2020 році до 27,6 млрд куб. м, зокрема державною "Укргазвидобування" - до 20,1 млрд куб. м.

Україна в 2016 році збільшила видобуток газу на 0,5% (на 91,1 млн куб. м) порівняно з 2015 роком - до 19 млрд 987,1 млн куб. м.

Видобуток газу в Україні в січні-липні 2017 року збільшився на 2,9% (на 335,2 млн куб. м) порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 12 млрд 7,3 млн куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА