02:27 09.09.2017

На кордоні у КПП "Краківець" Саакашвілі зустрічатимуть українські шанувальники - ЗМІ

2 хв читати

Екс-президент Грузії і колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі не збирається міняти свої плани і має намір 10-го вересня повернутися в Україну через пропускний пункт "Краковець" у Львівській області, повідомив Голос Америки.

"Я маю кілька легальних шляхів, щоб перетнути кордон", - йдеться в повідомленні на сайті інтернет-ресурсу в п'ятницю ввечері з посиланням на заяву М.Саакашвілі 8 вересня на прес-конференції у Варшаві.

Разом з тим, він не надав деталей, заявивши, що не бажає "розкривати всі карти", щоб українська влада "трохи похвилюватися».

М.Саакашвілі збирається в'їхати в Україну разом з членами Європарламенту, а також журналістами і своїми прихильниками з Польщі.

У той же час, колишній губернатор Одеси заявив, що в даний час, подорожуючи "по всьому світу", він використовує український паспорт.

"І ніде у мене не виникало проблем", - зазначив екс-губернатор Одеси.

М.Саакашвілі підкреслив, що після того як він оголосив про свій приїзд, українська влада зробила "безпрецедентні" заходи по зміцненню кордону на даному КПП "Краківець".

"Це показує тільки одне, що вони мене бояться (...) Бояться тому, що я користуюся підтримкою в Україні; Бояться тому, що в найбільшій країні Європи у мене є самий зростаючий рейтинг і тому зі мною вчинили так несправедливо", - вважає М.Саакашвілі.

Крім того, екс-президент Грузії заявив, що на кордоні у КПП його зустрічатимуть українські шанувальники.

Свою підтримку М.Саакашвілі планує висловити і глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Вона підтвердила, що 10 вересня поїде до Польщі.

"Він 10 вересня збирається просто мирно прийти і пред'явити лист, де є підстави того, що він має право жити в Україні навіть якщо його позбавили громадянства. І він має право піти в український суд і з'ясувати: його чесно позбавили громадянства чи ні. Я хочу поруч з ним стати, незважаючи на те, що ми політичні конкуренти, для того щоб показати, що політична конкуренція не може використовувати всі брудні методи політичних репресій, зробив діючий президент стосовно колишнього президента Грузії ", - заявила Ю.Тимошенко українським ЗМІ.

У свою чергу М.Саакашвілі зазначив, що незважаючи на підтримку Ю.Тимошенко, вони не планують створення спільної політичної сили.

"Коли мова йде про захист прав українців, то зараз потрібно проявити солідарність", - заявив 8 вересня Саакашвілі на прес-конференції у Варшаві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА