14:32 11.09.2017

У МЗС України висловлюють рішучий протест Росії через засудження Чийгоза

2 хв читати
У МЗС України висловлюють рішучий протест Росії через засудження Чийгоза

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють російській стороні протест через засудження так званим Верховним судом Криму до 8 років ув'язнення в колонії заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

"8 років. Фарс. Черговий злочин окупанта. Висловлюємо рішучий протест російській стороні і боремося далі Ахтема", - написала в своєму акаунті в Твіттер в понеділок речник МЗС України Мар'яна Беца.

Пізніше в цей день прес-служба МЗС України поширила заяву, в якому засудження А.Чийгоза назвали черговим проявом репресивної політики Кремля.

"Розправа російських окупантів над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу А.Чийгозом за його підтримку територіальної цілісності України і боротьбу за права людини є черговим проявом репресивної політики РФ на Кримському півострові з метою придушення інакомислення і опозиції кремлівському режиму, дискримінації кримських татар", - йдеться в заяві МЗС у понеділок.

Київ також вимагає від Російської Федерації звільнити А.Чийгоза, припинити репресії щодо кримських татар і українців на території окупованого Криму і відновити суверенітет і територіальну цілісність України.

Також МЗС України закликає міжнародну спільноту послідовно реагувати на цинічні порушення прав людини в Криму і посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з метою повернення держави-агресора в міжнародно-правове поле.

Як повідомлялося 11 вересня так званий Верховний суд Криму засудив до 8 років ув'язнення в колонії заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

А.Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року в Криму за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року, фактично - за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею кримського парламенту, коли мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство".

Президент України Петро Порошенко заявив, що вирок А.Чийгозу є черговим вироком Російській Федерації, яка на міжнародному рівні визнана окупантом.

Міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічей в Раді Європи порушить питання, що стосуються українських політв'язнів у Росії та окупованому нею Криму, а також ухвалення т.зв. владою Криму незаконного вироку заступнику голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА