10:10 12.09.2017

Сакварелідзе повідомив про затримання двох активістів, які брали участь у недільних подіях із Саакашвілі

2 хв читати
Сакварелідзе повідомив про затримання двох активістів, які брали участь у недільних подіях із Саакашвілі

Соратник екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, член партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе повідомив про затримання двох активістів, які брали участь у недільних подіях.

"Зараз от заарештували нашого активіста з Черкас - Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Михайла в Україну... У ці хвилини його везуть до Львова. Учора п'ятнадцятьма представниками МВС був затриманий наш соратник з Івано-Франківська - Олександр Бурцев, який також активно брав участь у подіях неділі", - написав Д.Сакварелідзе на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Д.Сакварелідзе розцінює такі дії правоохоронців як "політичні репресії". "Ми захищатимемо кожного нашого соратника й однодумця", - заявив він.

У свою чергу народний депутат від фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко стверджує, що затриманий О.Бурцев - "бойовик-тітушка" Саакашвілі.

"На відео Олександр Бурцев (з вусами в чорному береті) з особливим цинізмом, нахваляючись власною безкарністю, б'є і штовхає захисників України - прикордонників, які, зокрема, захищали Україну в зоні АТО", - написав А.Геращенко на сторінці у Facebook і прикріпив це відео.

Пізніше він навів дані і щодо другого затриманого - А.Котиченка, також назвавши його "бойовиком-тітушкою" Саакашвілі. За даними А.Геращенка, ця людина "била" і "душила" працівників прикордонної служби. Він виклав відповідне відео.

Як повідомлялося, 10 вересня М.Саакашвілі прибув в Україну. Його прибічники, які зібралися біля ПП "Шегині", прорвали кордон з українського боку і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли перетину державного кордону М.Саакашвілі та групою осіб, зокрема народних депутатів.

Під час інциденту 11 бійців Національної поліції та 5 прикордонників дістали тілесні ушкодження. Зазначено, що на місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка разом із Національною поліцією встановить усі обставини події і надасть правопорушенню кваліфікацію.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Згодом було відкрито ще і кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА