12:36 13.09.2017

Юнкер визначив пріоритети ЄС на майбутній рік

2 хв читати
Юнкер визначив пріоритети ЄС на майбутній рік

Голова Європейської комісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер повідомив, що спрямував у середу керівництву Європарламенту і естонському головування Ради ЄС листа про наміри, в якому визначено головні пріоритети виконавчої колегії ЄС на майбутній рік.

Він назвав п'ять позицій.

"Посилення торгової програми ЄС, маючи на увазі, що "торгівля - це робочі місця". За його словами, стоїть завдання до кінця мандата нинішньої Єврокомісії фіналізувати угоди про вільну торгівлю з найважливішими партнерами ЄС, забезпечивши повну прозорість процесу. "Але ми не наївні прихильники вільної торгівлі, - зазначив глава ЄК. - Європа повинна захищати свої інтереси".

Ж.-К. Юнкер висловився за створення більш сильної та конкурентоздатної європейської промисловості. Але такої, що не обманює своїх споживачів, уточнив він, маючи на увазі скандал в автомобільній промисловості з маніпуляцією даними про емісію газів. Потрібна "нова промислова стратегія для Європи".

Європа, вважає Ж.-К. Юнкер, повинна бути в авангарді боротьби проти кліматичних змін. На цьому напрямку Єврокомісія представить свої нові пропозиції.

У майбутній період необхідно розвивати цифрову економіку і цифрове суспільство, дбаючи при цьому про захист інтелектуальної власності, культурної ідентичності, боротьбу проти тероризму і кіберзагроз. Він вказав на те, що "кібератаки не знають кордонів" і останнім часом їх проти ЄС стало більше.

Міграція залишиться пріоритетом ЄС на найближчу перспективу. Він бачить у роботі з урегулювання міграційного кризи реальні успіхи. Але необхідно більше солідарності держав-членів ЄС у цьому питанні. "У Європи колективна відповідальність", - підкреслив Ж.-К.Юнкер, зазначивши "скандальну" позицію низки країн ЄС, яку не можна далі терпіти. Він також укотре поставив питання про організацію "легальної імміграції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА