12:45 18.09.2017

АМКУ оштрафував "лайфселл" на 19,5 млн грн за "посекундну" тарифікацію

1 хв читати
АМКУ оштрафував "лайфселл" на 19,5 млн грн за "посекундну" тарифікацію

Антимонопольний комітет ухвалив рішення накласти штраф у розмірі 19 млн 466,84 тис. грн на оператора мобільного зв'язку ТОВ "лайфселл" у справі щодо комунікації умов тарифікації дзвінків, повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.

"Відповідач у комунікації зі споживачами вказував, що тарифікація "посекундна". Фактична тарифікація відбувається в розмірі повної вартості хвилини за кожну першу секунду кожної розпочатої хвилини", - пояснив він.

Ю.Терентьев уточнив, що мова йде про порушення статті 15-1 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" - поширення інформації, що вводить в оману.

Мобільний оператор ТОВ "лайфселл" (lifecell) - третій за кількістю абонентів оператор в Україні. За підсумками 2016 року компанія отримала 928,3 млн грн чистого прибутку порівняно з 4,439 млрд грн чистого збитку в 2015 році. Її виручка за 2016 рік зросла на 8,1% - до 4,838 млрд грн, а показник EBITDA зменшився на 8,7% - до 1,356 млрд грн.

Активна абонентська база за минулий рік зменшилася на 13,2% - до 9,2 млн, показник ARPU (дохід з одного абонента) зріс на 14,4%, до 40,6 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА