17:55 18.09.2017

ЄБА відзначає подальше скорочення кількості міжнародних клінічних досліджень лікарських засобів в Україні

2 хв читати

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) відзначає подальше скорочення кількості міжнародних клінічних досліджень лікарських засобів, що виробляються в Україні.

Як повідомила виконавчий директор комітету охорони здоров'я ЄБА Наталія Сергієнко, згідно з офіційною статистикою, останнім часом відзначалося зменшення кількості реєстрованих проектів міжнародних багатоцентрових досліджень, в яких бере участь Україна. Зокрема, в 2014 році було зареєстровано 188 таких досліджень, у 2015-му - 144, у 2016-м - 135. Наразі в Україні проводиться загалом 416 клінічних досліджень, зокрема дослідження, розпочаті в 2017 році та в попередні роки .

"У будь-якому разі, в Україні кількість проведених і щорічно реєстрованих досліджень нижча, ніж у країнах ЄС і в країнах пострадянського простору, які не входять до ЄС. Наприклад, наразі в Румунії проводяться 540 досліджень, у Польщі - 1428, в Італії і Іспанії - понад 3000 ", - сказала вона.

Експерт зазначила, що завдяки клінічним дослідженням пацієнти отримують додаткову можливість діагностики та безкоштовного лікування інноваційними продуктами.

"Ми б хотіли, щоб уряд звернув більше уваги на необхідність розвитку потенціалу сфери клінічних досліджень, яка приносить в Україну наукові інвестиції. Розвиток сфери клінічних досліджень позитивно вплинув би на інвестиційну привабливість нашої країни", - наголосила М.Сергієнко.

Як повідомлялося, експерти ЄБА констатували скорочення кількості клінічних випробувань лікарських засобів в Україні в 2015 р на 25% порівняно з 2014 роком. Вони пов'язували це з непростою політичною ситуацією, відсутністю реформування в сфері охорони здоров'я загалом, а також з вимушеним перенесенням проектів "Клінічні дослідження" зі сходу України та Криму до інших регіонів України.

Відповідно до внутрішньої статистики, зібраної Комітетом охорони здоров'я ЄБА, в середньому на рік в Україні в рамках міжнародних багатоцентрових проектів клінічних випробувань проходять лікування понад 10 тис. пацієнтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА